Dobričanin: Spajić da vrati pregovore na početak

Ujedinjena Crna Gora očekuje da mandatar Milojko Spajić još jednom razmisli i pregovore o novoj vladi vrati na početak, saopštio je za Portal RTCG poslanik te partije Vladimir Dobričanin.

Očekujemo da Spajić ipak čuje naše dobronamjerne pozive da se pregovori vrate na početak jer će to doprinijeti stvaranju vlade koja bi obezbjedila stabilnost i rekonstrukciju institucija u Crnoj Gori”, smatra Dobričanin.

Ističe da se stav Ujedinjene, kada je u pitanju formiranje vlade uz minimalnu podršku poslanika, nije promijenio niti će se menjati.

“Smatramo da je povratak demokratskim principima na kojima treba počivati sastavljanje svake buduće vlade nema alternativu”, dodaje Dobričanin.

Za Portal Javnog servisa kaže da postoje određeni nezvanični kontakti sa predstavnicima Pokreta “Evropa sad” (PES).

“Nadamo se da će se uskoro sve promijeniti i da ćemo jesen dočekati sa novom vladom u kojoj će biti svi kojima su građani dali povjerenje na posljednjim izborima, a tu mislim na sve one koji su izborili pobjedu nad režimom DPS-a 30. avgusta 2020. godine”, zaključuje Dobričanin.

Skoro mjesec nakon što je Spajić dobio mandat da sastavi novu vladu, i dalje se samo nagađa ko će biti dio buduće izvršne vlasti.

Predstavnici Evrope sad ističu da je formiranje vlade blizu.

S druge strane, čelnik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrija Mandić kazao je juče da Spajić nema šanse da formira vladu. I on je ocijenio da je najbolje da se razgovori o formiranju Vlade vrate na početak.

Spajić nema šanse da formira vladu, razgovore vratiti na početak
Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ Andrija Mandić kazao je da mandatar Milojko Spajić nema šanse da formira vladu. On je ocijenio da je najbolje da se razgovori o formiranju Vlade vrate na početak.
Član Predsjedništva PES-a Branko Krvavac saopštio je prije neki dan da će, i pored svih opstrukcija, 44. vlada će biti sastavljena i da će na njenom čelu biti Spajić.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …