Aerodromi raskidaju ugovore sa podgoričkim taksi udruženjima

Aerodromi Crne Gore (ACG) raskinuće danas ugovore sa dva podgorička taksi udruženja “Royal taksi” i “Halo taksi” , koja po zakonu ne mogu da obavljaju djelatnost na području opštine Zeta, i ubrzo raspisati novi tender, saznaju “Vijesti” od izvora iz ACG.

Po instrukcijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) koje je nadležno za drumski saobraćaj, na području jedne opštine mogu saobraćati samo taksi udruženja sa licencom izdatom od te opštine.

Nije najjasnije ko će sve moći da prevozi putnike sa aerodroma Podgorica do grada i drugih destinacija dok se ne završi tenderska procedura, a “Vijesti” saznaju da u nedavnim instrukcijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva navodno piše da će moći da rade samo taksisti sa licencom Opštine Zeta.

“Uzimajući prethodno navedene odredbe s aspekta nadzora, nesporno je da se auto taksi prevoz može obavljati na teritoriji lokalne samouprave i povremeno sa teritorije lokalne samouprave koja je izdala licencu, što u konkretnom slučaju znači da sa Aerodroma Podgorica putnike mogu preuzimati isključivo auto taksi prevoznici kojima je opština Zeta izdala licencu”, navodi se u dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid.

U upravi Aerodroma se nadaju da će tender za odabir dva taksi udruženja biti završen u najbržem mogućem roku.

Taksi udruženja “Royal taksi” i “Halo taksi” sklopila su ugovore sa Aerodromima Crne Gore nakon 16. avgusta 2022. godine, kad je Zeta postala samostalna opština.

Kako su iz ACG ranije objasnili “Vijestima” ugovor sa kompanijom “Royal plus” zaključen 4. aprila prošle godine dok je javni poziv raspisan 24. februara 2023. godine.

Ugovor sa firmom “Halo taksi”, kako su kazali, potpisan je 11. januara ove godine, na osnovu javnog poziva od 10. novembra 2023. godine i to nakon treće objave.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …