boka

„Vektra Boka” nije u nadležnosti Ministarstva finansija već Odovićevog resora

Slučaj kompanije “Vektra Boka” nije u nadležnosti Ministarstva finansija (MF), saopšteno je juče Đorđu Rajaku, predstavniku radnika te firme.

Nakon sastanka u Ministarstvu finansija, predstavnik NVO “Bivši radnici Vektra Boka” kazao je za “Dan” da je slučaj “Vektra Boka”, zbog nezakonite prodaje imovine te kompanije u vrijednosti od 33 odsto akcija, prešao u nadležnost Ministarstva planiranja, urbanizma i zaštite imovine, kojim rukovodi ministar Janko Odović.

Rajak je juče informisao predstavnike MF o nezakonitoj prodaji jedne trećine akcija “Vektre Boka”, kao i da je potvrđeno da se priprema protivzakonita prodaja preostalih 59 procenata dionica tog preduzeća.

Kako je kazao, predstavnike Ministarstva finansija je upoznao da je prodaja 33 akcija sprovedena nezakonito jer kompanija u predstečajnom stanju nema zakonsko pravo na prodaju imovine.

I slučaju “Vektre Boka” došlo je ne samo do kršenja zakona, nego i do rasipanja imovine u bescjenje. Jer, da podsjetim, trećina vlasništva “Vektre Boka”, a riječ je o vrijednom zemljištu, prodata je za 350 hiljada eura. A imovina kompanije se procjenjuje na oko 150 miliona jer se radi o 70 hiljada kvadratnih metara prostora, što poslovnog, što zemljišta – rekao je Rajak i dodao da je upozorio da naše institucije kasne u odnosu na one koji rasparčavaju imovinu.

Podsjetio je da je o sumnji u nezakonite radnje Montenegroberze, preko koje su akcije prodate, obavijestio i SDT i Državno tužilaštvo.

– Predstavnike MF sam upoznao i da smo napismeno dobili obavještenje od Montenegroberze da ne mogu da objasne kako su i na koji način sproveli prodaju dionica – dodao je Rajak.

Prema njegovim riječima, i pored prijave SDT-u nije se stalo na put rasparčavanju imovine ove kompanije, jer su u međuvremenu potvrđene sumnje da menadžment pokušava da proda i preostali paket akcija.

DAN

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …