U Regionalnom vodovodu radno: Stubovi, kamere…

CEDIS je nastavio radove na postavljanju stubova za video nadzor i osvetljenje puta od Bolje sestara do Grbavaca.

Video nadzor će omogućiti nadgledanje Druge sanitarne zone zaštite izvorišta Bolje setre, koja obuhvata korito rijeke Morače.

“Osim toga, osvetljenje će biti postavljeno radi povećanja sigurnosti područja i sprečavanja neovlaštenog ulaska. Ova investicija će doprinijeti poboljšanju bezbjednosti i efikasnosti rada Regionalnog vodovoda, te će omogućiti brzu reakciju u slučaju potrebe”, saopštio je Zoran Lakušić, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda.

Regionalni vodovod će nastaviti sa ulaganjem u modernizaciju i unapređenje sistema video nadzora i osvetljenja kako bi osigurali kontinuiranu operativnost i sigurnost. Ovim projektom, obezbijedićemo bolju zaštitu važnih resursa vode i očuvanje okoline, što je od vitalnog značaja za sve nas.

Svaka mjera koja se preduzima radi zaštite imovine Regionalnog vodovoda i sprječavanja dalje devastacije prirodnih resursa, poput korita rijeke Morače i izvorišta Bolje sestre, je od izuzetne važnosti. Postavljanje kamera kao sredstva video nadzora je efikasan način da se obezbijedi monitoring i zaštita ovih vitalnih objekata.

Kamere će omogućiti stalno praćenje i nadzor svih aktivnosti na ovim lokacijama, što će doprinijeti ranom otkrivanju potencijalnih problema ili nepravilnosti i omogućiti brzu reakciju kako bi se spriječile štete ili štetne aktivnosti. Takođe, prisustvo kamera može djelovati i kao preventivna mjera, odvraćajući potencijalne nepoželjne aktivnosti ili ponašanja.

Očuvanje prirodnih resursa i zaštita vodnih izvorišta su od suštinskog značaja za opstanak i dobrobit zajednice. Korišćenje savremenih tehnologija poput video nadzora može biti od ključne važnosti u ostvarivanju ovih ciljeva i pružanju sigurnosti i zaštite važnih prirodnih resursa poput korita rijeke Morače i izvorišta Bolje sestre.

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …