Prihvaćeno jemstvo od preko pola miliona eura za Kovačevića

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je jemstvo od oko 539.000 eura koje je ponuđeno za ukidanje pritvora okrivljenom Draganu Kovačeviću.

Kovačević je bivši direktor Uprave za nekretnine

Nešto više od 539.000 eura vrijedno jemstvo ponuđeno je u nekretninama.

Kako odluka još nije pravosnažna, optuženi se i dalje nalazi u pritvoru.

U toku je sudski proces pred Višim sudom u Podgorici.

Ranije je sud tokom ove godine, odbijao predloge odbrane za ukidanje pritvora Kovačeviću.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva Kovačević i pripadnici njegove grupe se terete za zloupotrebu službenog položaja, iznudu, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Osim Dragana Kovačevića, u optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i njegov sin Danko, Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija “Geo&Arh”.

Sumnja se da je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Dragan Kovačević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava .6 KZCG, a okrivljeni Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović I Aleksandar Boljević krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 2 u vezi stave 1 i 6 KZCG. Okrivljeno pravno lice “Geo & Arh” doo Podgorica krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 2 u vezi stava 1 i 6 KZCG u vezi sa članom 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …