Zenka u poslaničkom klubu sa Đeljošajem i Camajem

Albanski forum i Demokratska unija Albanaca (DUA) formirali su zajednički klub poslanika u Skupštini Crne Gore, dok će Nik Đeljošaj biti predsjednik kluba, saopšteno je iz tih partija.

Podsjetimo Mehmet Zenka (DUA) bio je na izborima 11. juna na listi koju je predvodio DPS. Poslanici Albanskog foruma u Skupštini Crne Gore su Nik Đeljošaj i Nikola Camaj.

Odlučili smo se da učinimo ovaj korak u cilju većeg jedinstva Albanaca kao i njihovog autentičnog predstavljanja. Samo zajedno možemo da radimo na integraciji i napretku Albanaca, gdje će to biti ključni dio naše agende djelovanja- poručuju Đeljošaj i Zenka u saopštenju.

Političko djelovanje kluba je, kako kažu, jedinstveno u svakom pogledu, jednoglasno štiteći i promovišući prava albanskog naroda.

Na ovaj način, tri jedinstvena albanska poslanika će dostojanstveno predstavljati svoj narod i predano i posvećeno raditi na razvoju i unapređenju svih opština u kojima žive Albanci. Iz našeg poslaničkog kluba albanski jezik će se sa ponosom čuti i odjekivati u Skupštini Crne Gore. Nastavak integracije Albanaca, unapređenje njihovog životnog standarda i potpuna faktorizacija biće pojačani kroz naš klub. Takođe, naš klub će predstavljati konkretan temelj za promociju evropskih i zapadnih vrijednosti, podržavajući i zalažući se da Crna Gora postane prva naredna članica EU, kao i jačanje pozicije Crne Gore u okviru NATO-a- navodi se u saopštenju Đeljošaj i Zenka u saopštenju.

Poručuju i da će taj poslanički klub održavati odlične odnose kako sa zemljama regiona, tako i sa zapadnim zemljama, prvenstveno sa SAD, kao glavnim saveznikom.

Sigurni smo da će naš klub na pošten i autentičan način predstavljati Albance i u novoj 44. Vladi Crne Gore- zaključuje se u saopštenju Đeljošaja i Zenke.

DAN

Provjerite slična mjesta

REGAGEN donio konačnu odluku da struja za domaćinstva poskupi za 5,63 odsto

Regulatorna agencija za energetiku donijela je konačnu odluku da struja za domaćinstva poskupi za 5,63 …