TV Vijesti: Koaliciji Za budućnost Crne Gore neprihvatljiva ponuda Spajića

Potencijalni mandatar Milojko Spajić (Pokret Evropa sad), prema saznanjima Televizije Vijesti, ponudio je koaliciji Za budućnost Crne Gore mjesto potpredsjednika vlade za kapitalne investicije i infrastrukturu, resore prosvjete, turizma i sporta i mladih, dva potpredsjednička mjesta u Skupštini, te određene pozicije “po dubini”…

Informacije Televizije Vijesti govore da su iz koalicije koju predvodi Milan Knežević saopštili da im je to neprihvatljivo…

Ranije je Knežević Televiziji Vijesti rekao da se zalažu za raspodjelu vlasti shodno odnosu snaga na izborima.

“Onda je jasno, i po rasporedu snaga i po broju mandata, da predsjednik Skupštine pripada koaliciji Za budućnost Crne Gore i tu nije ništa sporno”, rekao je Knežević.

A lider Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, sastao se sa ambasadorima zapadnih zemalja, kako bi razgovarali o aktuelnom političkom trenutku u Crnoj Gori…. Ocijenjeno je da je za Crnu Goru važno da što prije dobije Vladu jasne evroatlantske orijentacije i posvećenu poštovanju vrijednosti na kojima su utemeljeni EU i NATO.

Takođe je, kako saopštavaju iz BS-a, naznačeno da manjinski narodi treba da imaju snažnu ulogu u nastavku evropskog puta Crne Gore. Suljo Mustafić iz BS sinoć je poručio da je optimista da će njegova partija biti dio nove vlade, ali shodno rezultatu na izborima i to ne samo na mjestima koja su, kako je rekao, tradicionalno namijenjena partijama manje brojnih naroda.

“Aktivno sudjelovanje u izvršnoj vlasti kroz one resore koji i kreiraju državnu politiku, jer manjinski narodi nijesu ništa manje kadri od ostalih da učestvuju u rješavanju svih državnih pitanja”, rekao je Mustafić.

U međuvremenu, aktuelni premijer kaže da će novog dočekati s tortom. Poručuje i da su u javnoj administraciji zastupljene sve partije, što vidi kao olakšicu prilikom formiranja 44. Vlade.

“Nadam se da će pozicija biti još bolja kada se bude sastavljala 45. vlada. Ja lično mislim da će to biti baš uskoro…”, rekao je Abazović.

A konsultacije predsjednika Jakova Milatovića sa predstavnicima parlamentarnih partija radi dodjele mandata za sastav Vlade počeće u ponedjeljak.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …