Budimir i Marina Krstović oslobođeni krivice

Viši sud donio je oslobađajuću presudu Budimiru i Marini Krstović osumnjičenim za šverc 1,2 tone kokaina.

U podgoričkom Višem sudu danas je održano ponovno suđenje.

Pretres je trajao oko 30 minuta budući da je samo konstatovano da je pročitana brojna dokumentacija Uprave policije, Uprave prihoda i carina, kao između ostalih i Forenzičkog centra u Danilovgradu, te iskazi svjedoka, dok su optuženi kao i tužilac ostali pri ranijim iskazima.

Time je konstatovano i da je dokazni postupak završen, a zatim su Viša državna tužiteljka, branioci i optuženi ostali pri ranije iznijetim završnim riječima.

U Apelacionom sudu 15. juna je po žalbi Višeg tužilaštva održano ročište, kome nije prisustvovao tužilac.

Krstovići su uhapšeni nakon akcije policije i carine 26. avgusta 2021. godine kada je zaplijenjeno preko tonu kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice.

Tada je tužilaštvo saopštilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

U optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra iste godine, Tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina.

Iako je droga pronađena u magacinu koje je njihovo vlasništavo, Krstovići su tokom istrage i suđenja tvrdili da nemaju veze za pronađenim narkoticima.

Do ove zapljene je došlo zahvaljujući obavještajnim podacima Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako se navodi u Planu za borbu protiv trgovine drogom Vlade u Londonu, pristup britanskih vlasti doveo je do akcije u kojoj je otkrivena najveća količina kokaina ikada u Crnoj Gori, što je objavio Portal RTCG, čim je taj dokument postao javan.

Kako se navodi u dokumentu, Granične snage potpisale su memorandum o razumijevanju sa Crnom Gorom u junu 2021. godine u cilju sprečavanje šverca droge i druge nedozvoljene robe na granici i u tranzitu ka Evropi i Velikoj Britaniji.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …