Adžić: Jačamo neraskidive veze Crne Gore i Turske

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je u posjetu predstavnike Udruženja Burhanije za kulturu, pomoć i solidarnost sa crnogorskim migrantima iz Turske (Burhaniye Karadağ Goçmenlerı Yardımlaşma Dayanışma ve kültür derneğ) koji ove godine pohađaju ljetnju školu jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“.

Ljetnja škola se tradicionalno već 15 godina organizuje u periodu od 20. do 30. jula u odmaralištu „Lovćen-Bečići“ na Ivanovim koritima, u organizaciji Uprave za dijasporu i Zavoda za školstvo Crne Gore i prilika je da djeca crnogorskih iseljenika kroz boravak, radionice u prirodi i razgledanja kulturno-istorijske baštine upoznaju ljepotu i vrijednosti Crne Gore i njenih stanovnika.

Ministar je ovom prilikom istakao da je Crna Gora opredijeljena da jača veze i saradnju sa iseljenicima i izrazio zadovoljstvo što je ovaj susret organizovan sa djecom koja će biti nosioci promjena u društvu. Poželio im je prijatan boravak u Crnoj Gori, uz očekivanje da će i u narednom periodu posjećivati svoju postojbinu.
Takođe je istakao važnost ovog susreta kao pokazatelja dobrih partnerskih odnosa sa Republikom Turskom. Crna Gora svoju politiku saradnje sa iseljenicima gradi na čvrstim institucionalnim osnovama i na zakonom utemeljenim obavezama, a pored Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Ministarstvo unutrašnjih poslova pruža svu potrebnu podršku i pomoć u dijelu svojih nadležnosti.

Provjerite slična mjesta

Opština Zeta preuzima FK ,,Zeta”

Na danas održanom sastanku u kabinetu predsjednika opštine Zeta Mihaila Asanovića kojem su prisustvovali poslanik …