Abazović na prijemu kod Kralja Čarlsa Trećeg u Londonu

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovao je juče prijemu koji je povodom Konferencije o obnovi Ukrajine organizovao Njegovo Kraljevsko Visočanstvo kralj Čarls Treći u Sent Džejms palati. Tim prijemom su započele dnovnevne aktivnosti premijera Abazovića u Londonu. Tim povodom predsjednik Vlade Abazović je istakao da je glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva naredna dva dana najvažnija diplomatska adresa na svijetu, a Crna Gora rame uz rame sa demokratskim zemljama.

Nakon prijema kod kralja Čarlsa, Abazović je bio gost na neformalnom prijemu u rezidenciji britanskog ministra vanjskih poslova Džejmsa Kleverlija. Tokom prijema premijer Abazović je imao srdačne susrete i razgovore sa brojnim zvanicama, među kojima i sa Denisom Šmigaljom, premijerom Ukrajine, Dimitrom Kulebom, ministrom vanjskih poslova Ukrajine, Hardžitom Sadžanom, bivšim ministrom odbrane Kanade, kao i brojnim drugim liderima iz cijelog svijeta.

,,Nastavljamo dalje, promovišemo naš evroatlantski put i gradimo snažna međunarodna partnerstva”, prokomentarisao je predsjednik Vlade Abazović.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …