Milan Knežević u Klubu A: Da nije bilo Duška Kneževića i afere „Koverta“ ne bi bilo ni 30. avgusta!

“Čini mi se da da mi u ovom trenutku možemo postati taoci Duška Kneževića, jer on ima arbitražni spor koji on može da proda nekome”, rekao je lider Demokratske narodne partije i nosilac liste Za budućnost Crne Gore na parlamentarnim izborima.

“Povratak Duška Kneževića u Crnu Goru vjerovatno bi izazvao politički zemljotres poput onog koji je proizvela afera “Koverta”. I mislim da on ima dovoljno nekih novih dokumenata i dokaza, čak i za novu političku elitu. Zato im ne odgovara da se on vrati. Ja navijam za njegov dolazak. Prvo, kažem iz ljudskih razloga, a drugo zato što je taj čovjek imao petlju da se suprotstavi Milu Đukanoviću u trenucima kad je u Crnoj Gori vladala jedna uvezana političko-tužilačko-sudsko-kriminalna sprega. On se “potukao” sa njim. Bilo je i ranije nekih koji su bili u nemilosti Đukanovića i DPS-a pa su se oni, što mi u zeti kažemo potalaušili i nisu dizali glavu. Duško Knežević je, za razliku od njih, to potvrđujem, u tom vremenskom periodu pokrenuo sve ono što će se kasnije potvrditi 30. avgusta 2020. godine. Jer, da nije bilo njega i “koverte” koju je predočio crnogorskoj javnosti, vjerovatno ne bi bilo mnogih procesa koji su se u 2019. i 2020. desili, počev od protesta i našeg hapšenja, konačno pokretanja litija poslije usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, što je dovelo do pobjede 30. avgusta”, rekao je lider Demokratske narodne partije i nosilac liste Za budućnost Crne Gore na nedavno održanim parlamentarnim izborima Milan Knežević gostujući u emisiji Klub A na A plus TV.

“I najmanje što institucije sistema treba da urade jeste da Dušku Kneževiću ukinu pritvor, izdaju rješenje za to, što se završava za dva dana, i neka dođe. Ne tražim da se on abolira, neka on na sudovima vodi raspravu sa tužilaštvom i sa navodima tih mnogobrojnih tužbi protiv njega”, dodao je Milan Knežević.

Prije toga autorka i voditeljka emisije Klub A Meliha Ramusović je pitala lidera Demokratske narodne partije kome to ne odgovara da se Duško Knežević vrati, izbjegavajući da mu se da procjena bezbjednosti.

“Prvo da odgovorim kome odgovara… Meni odgovara da Duško Knežević dođe u Crnu Goru. Ne samo iz političkih razloga, već i iz ličnih, rođačkih odnosa, što nikad nisam krio. Naravno, prevashodno to kažem iz političkih pobuda, jer Duško Knežević je čovjek koji je u značajnoj mjeri učestvovao u svim onim tranzicionim procesima za vrijeme Mila Đukanovića i Duška Markovića, i koji je uspio da im se suprotstavi i zbog toga je platio visoku cijenu.

Međutim, čini mi se da da mi u ovom trenutku možemo postati taoci Duška Kneževića, jer on ima arbitražni spor koji on može da proda nekome. Ne mora on da čeka završetak arbitražnog postupka, može da ga proda, recimo advokatima koji spašavaju Do Kvona da ide za Sjedinjenje Američke Države. Može jednostavno da kaže, neću 700-800 miliona sa kamatama, dajte mi 600 ili 550 miliona, i oni će taj spor da otkupe. Onda ćemo mi da molimo da Do Kvon i ostati kriptovalutaši pred nama rade rudarenje, jer drugačije ćemo teško da imamo izvore sredstava. Vjerujte, ako se to desi i da ovi “Amerikanci” kupe arbitražni spor od Duška Kneževića, mi smo ga ugasili!

Ne mogu, onda, da razumijem da ni dijelu novonastale političke elite ne odgovara dolazak Duška Kneževića, njegovi kontakti i njegove veze, i činjenica da bi on doveo nove značajne investitore u Crnu Goru, to je svima jasno. Ovdje je jasno da svaki put kada do uspostavljanja nove političke elite, svi oni iz svijeta biznisa, građevinskog lobija i šverc lobija, samo promijene adresu i nača se na dijelove novonastale elite. Njima ne odgovara povratak Duška Kneževića.”, kategoričan je Milan Knežević.

Ima nosilac liste Za budućnost Crne Gore na parlamentarnim izborima objašnjenje zašto se izbjegava davanje garancije za bezbjednost Duška Kneževića.

“Smatram da ne postoji instituciona volja. Njemu bi bio ukinut pritvor i dozvoljeno da se brani sa slobode. Pa neka se on na sudu suprotstavlja svojim argumentima, svojim dokazima, navodima tužilaštva. Sad je ovdje pitanje ko će iz Specijalnog državnog tužilaštva da brani navode optužnice iz proteklog perioda, iz vremena Milivoja Katnića i njegovih poslušnika. Mislim da je oko većina optužnica bio zadužen Saša Čađenović, a on je sada u zatvoru. Mislim, takođe, da su predmeti oduzeti od Lidije Vukčević i ne znam kome su dodijeljeni.

Evo samo ovaj slučaj oko “koverte” mnogo pokazuje. Duško Knežević je optužen da je šef organizovane kriminalne grupe, a jasno je vidljivo da njega DPS reketira preko Miga Stijepovića za 100.000 eura. Duško Knežević upada kao šef organizovane kriminalne grupe za pranje novca, iako je svim jasno da je žrtva iznude i reketa. Optužuju ga za pranje novca, a taj novaj je korišćen za kupovinu birača u Zeti. Takvu optužnicu je mogao samo Milivoje Katnić da smisli. I, kako onda da vjerujemo takvom tužilaštvu i sudstvu. Imamo mi i dalje kadrove u tužilaštvu i sudovima naslijeđene od Vesne Medenice i ljudi koji su upravljali crnogorskim pravosuđem po nalozima Mila Đukanovića, Duška Markovića i ostalih.”, konstatovao je Milan Knežević u emisiji Klub A na A plus TV.

Aplus.me

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …