Britanski narkodiler ugovarao poslove sa ljudima iz Crne Gore

Najpoznatiji livepulski trgovac drogom Kertis Voren komunicirao je sa osobama iz Crne Gore dok je ugovarao kriminalne poslove, objavio je “Liverpul Eho”. Voren je trenutno u zatvoru, ali izlazi krajem godine.

Kako se navodi, Voren bi trebalo da bude oslobođen ove godine, a prema tužiocima, on bi još uvijek mogao da ima skoro 200 miliona funti skrivenih u mutnoj i tajnoj mreži novca.

Kada najozloglašeniji gangster Liverpula izađe iz zatvora, navodno u novembru, to će značiti da je posljednjih 14 godina proveo iza rešetaka.

Jedno od intrigantnih pitanja u vezi sa njim, jeste to šta se desilo sa navodno astronomskim profitom od trgovine drogom kojom je dominirao.

Nije jasno da li bi Voren imao pristup tom novcu nakon puštanja na slobodu. On će biti pod pomnim ispitivanjem u skladu sa uslovima naloga za prevenciju ozbiljnog kriminala (SCPO) koji je pribavila Nacionalna agencija za kriminal (NCA), a koja nadgleda i ograničava njegovu sposobnost da drži imovinu u zemlji ili inostranstvu.

Voren je čak opisan da je, dok je bio u holandskom zatvoru, prao 15 miliona funti u gotovini svake nedjelje. Sud je zaključio da su njegova tržišta droga “raznolika“ i uključuju Liverpul, Brazil, Moskvu, Svazilend i Australiju.

Voren je koristio sedam nedozvoljenih mobilnih telefona u zatvoru u Džersiju, što je bio direktan dokaz da je Voren “trgovao iz zatvora”. Državni tužilac je napravio kartu i dao je sudu. To je učinio tako što je plavom bojom označio zemlje uključene u pozive na sedam telefona i sa njih, a zelenom bojom lokacije ljudi sačuvane u imeniku kontakata.

Zemlje koje su kontaktirane putem telefona koji se pripisuju Vorenu su Kina, Indija, Butan, Bangladeš, Novi Zeland, Iran, Saudijska Arabija, Burkina Faso, Bolivija, Grčka, Bugarska, Njemačka, Poljska i Mađarska. Kontakti na njegovom telefonu bili su iz Rusije, Srbije, Crne Gore, Danske, Norveške, Islanda, Švedske, Venecuele, Kolumbije i Argentine.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …