Lazović i Vukotić cimeri u zatvoru

Uhapšeni službenik tajne policije Petar Lazović u karantinu Istražnog zatvora dijeli sobu sa nekadašnjim predsjednikom Odbora direktora “Plantaža” Veselinom Vukotićem, rečeno je “Vijestima” nezvanično.

Sagovornik iz te institucije pojasnio je da osobe kojima se odredi pritvor nekoliko dana provode u karantinu, a da ih nakon završenih procjena i pregleda smještaju u odgovarajuću sobu.

Dodao je da vjeruje da će Vukotić i Lazović djeliti i ćeliju u kojoj će nakon procjena biti prebačeni.

Lazović je uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje ga sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela, kao član kriminalne organizacije koju je formirao navodni šef kavačkog klana Radoje Zvicer.

Članom tog klana SDT označava i Mojkovčanina Radovana Pantovića, uhapšenog 19. jula na granici s Albanijom.

SDT vjeruje da je Zvicer formirao klan koji je počinio nekoliko krivičnih djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija…

Lazoviću i odbjeglom policajcu Ljubu Miloviću na teret se stavlja i krivično djelo – zloupotreba službenog položaja.

Kao članove kriminalne organizacije SDT je označio jednog od šefova kavačkog klana Slobodana Kašćelana i predvodnika podgoričkog ogranka te kriminalne grupe Milana Vujotića. Osumnjičeni članovi kriminalne organizacije su i Duško Roganović iz Herceg Novog, Nikšićanin Radovan Mujović.

Sa spiska SDT-a Zvicer, Milović i Roganović su u bjekstvu, dok se Mujović i Kašćelan nalaze u Istražnom zatvoru u Spužu.

Specijalni tužilac Zoran Vučinić tereti tu grupu da je organizovala šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i Australiju, a prema navodima iz SDT-a jednu od ključnih uloga u tim poslovima imali su policajci Lazović i Milović.

Navodno, on su šefu klana i odavali tajne službene informacije.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …