Prijavite se: Novi ciklus podrške razvoju startapova u iznosu od 200.000 eura


Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni Konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova ukupne vrijednosti 200.000eura.
Konkursom se sufinansiraju startap projekti koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije (poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane; energija i održiva životna sredina; održivi i zdravstveni turizam i ICT), kao i za projekte kojima se podstiču socijalne inovacije u ovim oblastima. Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije može biti najviše 20% vrijednosti od ukupno dodijeljenih sredstava po ovom Konkursu.
Iznos finansijske podrške po pojedinačnom projektu je od 6.000,00 do 20.000,00 eura i maksimnalno može iznositi do 80% ukupne vrijednosti projekta, dok je trajanje predloženih projekata od 6 do 12 mjeseci.
Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 20. septembra 2022. godine do 15.00 časova, a prijavljivanje se vrši isključivo online i to putem portala www.inovacije.gov.me.
Kroz ovu finansijsku pomoć omogućavamo kontinuiranu podršku startapovima da, uprkos nastaloj situaciji sa COVID-om, razvijaju inovativna rješenja s visokim potencijalom rasta na tržištu ili inovativna rješenja koja doprinose rješavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3.
Cilj Konkursa je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, a želimo i da doprinesemo povećanju broja startapova i njihovom kvalitetu poslovanja, kao i povezivanju crnogorskog ekosistema sa međunarodnim.
Tekst Konkurs i Uputstvo za podnosioce prijava možete pronaći OVDJE.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …