Udarne vijesti

Evropa sad: Plata 1.000 eura, penzija 450

Prosječna zarada da bude 1.000 eura, minimalna penzija, 450, a nezaposlenost da bude nula odsto, to su planovi danas osnovanog pokreta „Evropa sad“, koji su predstavili bivši ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić. Kako je najavljeno, kongres stranke biće održan krajem avgusta ili početkom septembra, kada će se birati organi stranke.

Brojke nam niko ne može osporiti tokom rada u 42. Vladi Crne Gore, poručio je bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Njegov kolega, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, saopštio je, na predstavljaju novog pokreta „Evropa sad“ da su, uprkos velikoj političkoj nestabilnosti, zabilježili rast od 7, 2 odsto. On je poručio i da bi u Crnoj Gori do 2026. imali evropski prosjek zarada, da su ostali na vlasti.

„Kada smo preuzeli funkcije u 42. Vladi, imali smo korupciju, partitokratuju, burazersku ekonomiju, zastoj na putu ka EU i nepotrebne razmirice sa susjedima, posebno Srbijom… No, nakon najvećeg pada ekonomije imali smo najveći rast“, istakao je Milatović na konferenciji za medije.

Berane online

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …