Evropa sad: Plata 1.000 eura, penzija 450

Prosječna zarada da bude 1.000 eura, minimalna penzija, 450, a nezaposlenost da bude nula odsto, to su planovi danas osnovanog pokreta „Evropa sad“, koji su predstavili bivši ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić. Kako je najavljeno, kongres stranke biće održan krajem avgusta ili početkom septembra, kada će se birati organi stranke.

Brojke nam niko ne može osporiti tokom rada u 42. Vladi Crne Gore, poručio je bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Njegov kolega, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, saopštio je, na predstavljaju novog pokreta „Evropa sad“ da su, uprkos velikoj političkoj nestabilnosti, zabilježili rast od 7, 2 odsto. On je poručio i da bi u Crnoj Gori do 2026. imali evropski prosjek zarada, da su ostali na vlasti.

„Kada smo preuzeli funkcije u 42. Vladi, imali smo korupciju, partitokratuju, burazersku ekonomiju, zastoj na putu ka EU i nepotrebne razmirice sa susjedima, posebno Srbijom… No, nakon najvećeg pada ekonomije imali smo najveći rast“, istakao je Milatović na konferenciji za medije.

Berane online

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …