Milatović i Spajić: Dobre rezultate nam niko ne može osporiti

Brojke nam niko ne može osporiti tokom rada u 42. Vladi Crne Gore, poručio je bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Njegov kolega, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, saopštio je da su, uprkos velikoj političkoj nestabilnosti, zabilježili rast od 7, 2 odsto. Njih dvojica danas u Podgorici predstavljaju novi pokret – “Evropa sad”.

Kada smo preuzeli funkcije u 42. Vladi, imali smo korupciju, partitokratuju, burazersku ekonomiju, zastoj na putu ka EU i nepotrebne razmirice sa susjedima, posebno Srbijom… No, nakon najvećeg pada ekonomije imali smo najveći rast”, istakao je Milatović na konferenciji za medije.

Spajič je istakao da govore o konkretnim brojkama, te da su zabilježili rast od 7,2 odsto.

“Često cujemo da je jedan od razloga što je srušena 42. Vlada to da smo zaustavili strane investicije. Po podacima CBCG, vidi se da to prosto nije tačno”, kazao je on.

“Ako se zna da Hrvatska i Albanija nijesu imale ekonomski rast u odnosu na 2020. godinu, mi smo imali snažan rast 2021. To jasno sve govori”, dodao je Spajić, predstavljajući kljucne rezultate u 2021. godini.

Milatović je naveo i da su “praktično umrli” Montenegro airlines spasili kreirajući Air Montenegro i na taj način, kako je rekao, sačuvali vazdušni saobraćaj u Crnoj Gori.

“Avioni koje ima Air Montenegro su u njegovom vlasništvu. To, nažalost, nije bio slučaj sa Montenegro Airlines-om. Jedini način da se sačuva vazdušni saobraćaj bio je pravljenje nove kompanije”, rekao je bivši ministar ekonomskog razvoja.

Istakao je i da je Crne Gora u prošloj godini imala istorijski najmanji deficit budžeta od 1.6 odsto BDP.

“Crna Gora ima jednu od najmanjih stopa deficita u Evropi. Naša zemlja sada ima smanjenje javnog duga. Imali smo tokom kriza 2009. i 2012. povećanje javnog duga, sada imamo smanjenje”, poručio je Milatović.

“Apsolutno, program Evropa sad je osnažio javne finansije”, istakao je on.

RTCG

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …