Knežević: Katnić učinio sve da zataška slučaj; Bošković: Šta ako je Katnić u pravu?

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević iz DF-a, u emisiji “Argumenti” TVCG, kazao je da nema sumnje da su djelovi sektora bezbjednosti i pravosuđa usko povezani za kriminalnim klanovima, prvenstveno kavačkim i škaljarskim. Član Odbora Predrag Bošković iz DPS-a kazao da se raznim tvrdnjama crtaju mete i ugrožava bezbjednost službenika tužilaštva i policije.

Pravosuđe i bezbjednosni sektor bili su jedna vrsta logistike kako bi ti kriminalni klanovi djelovali. Da nije bilo Europola i portala Libertasa, ne bi došli do ovih podataka”, rekao je Knežević.

On je rekao da za njega najnoviji slučaj ne predstavlja neko iznenađenje, već kontinuitet zarobljene države od koje su jači kriminalni klanovi.

“Podaci o Vesni Medenici i njenom sinu bili su dostupni u novembru, da li kompletne ili ne, ali to će utvrdi novi GST. Katnić učinio sve da zataška ovaj slučaj ili da isfiltrira krivce ili osumnjičene kako bi samo Darko Lalović bio osumnjičen”, poručio je Knežević.

Član Odbora za bezbjednost i odbranu Predrag Bošković iz DPS-a kazao je da je tužilaštvo radilo svoj posao u slučaju Medenica.

“Kada je riječ o slučaju Medenica, SDT je poslao zamolnicu francuskom tužilaštvu da se omogoći pristup kodiranim prepiskam. To je stiglo 17. februara u SDT. Proces je pokrenut kada su obezbjeđeni dokazi i to je proslijeđeno policiji, da bi 16. marta reagovali nadležni. Siguran sam da novi GST Vladimir Novović nije mogao odmah da neštpo pokrene, da to nije pripremio negov prethodnik”, napomenuo je Bošković.

Slučaj Petra Lazovića i Ljuba Milovića

Knežević smatra da su crnogorski nadležni organi duže vrijeme imali transkripte sa palikacije Skaj.

“Srbija je u januaru prošle godine počela da objavljuje transkripte kriminalnog klana Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, a siguran am da je dio od strane Eropola bio proslijeđen crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a da konkretnu komunikaciju koju smo mogli pročitati na portalu Libertas imamo od jula mjeseca i da je ona isključivo bila u nadležnosti SDT i Milivoje Katnić”, naveo je Knežević.

Milovan Pavićević skinuo zabranu Belivuku i Miljkoviću

On je naveo da zna ko je Miljkoviću i Belivuku skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru.

“Postavlja se pitanje kako su Miljković i Belivuk u oktobru 2020. mogli da vrše krivična djela na teritoriji Crne Gore, kada im je bila stavljena zabrana ulaska, pa im je u januaru skinuta zabrana, što je, prema informacijama koje ja imam, uradio u tom trenutku šef Centra bezbjednosti Milovan Pavićević. Pitanje je zato je Pavićević skunuo zabranu kada su Miljković i Belivuk bili osumnjičeni za nekoliko likvidacija”, istakao je Knežević.

Knežević: Katnić zaslužuje da bude saslušan i da mu bude određen pritvor.

Takođe, pitao je, ako su visoki policijski službenici bili na vezi sa Zvicerom i članovima kavačkog klana na tajnom zadatku, da li su znali za likvidacije u oktobru 2020. godine i šta su učinili da to spriječe.

“Tu se pojavljuju specijalni tužilac Saša čaženović i GST Milivoje Katnić koji procjenjuju 20. januara 2022. da nema elemenata bića krivičnog djela, a sad imamo situacou da je novi GST ponovo naložio da se formira predmet”, naveo je Knežević.

Bošković: Crtanje meta policijskim službenicima

Bošković je istakao da Europol nije sad dostavio podatak, već u julu prošle godine.

“Državni organi su se time bavili. Nije portal Libertas dođao do podataka, već Europol, koji je to proslijedio svim službama regiona, ne samo Crnoj Gori”, rekao je on.

Bošković je kazao i da pominjanje imena nekih službenika tužilaštva i policije znači crtanje meta istima.

“Šta ako se ispostavi da je Milivoje Katnić u pravu? Ko će odgvorati ako se ugrozi bezbjednot pomenutih policijskih službenika ili nekog trećeg u čitavom tekstu, naveo je Bošković.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Pravnici otkaz nakon što je prijavila direktora

Dugogodišnja službenica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) Gordana Šoškić tvrdi da je ostala …