Abazović: Katnićeva priča je za malu djeca

Premijer Dritan Abazović je rekao da je “ova zemlja zarobljena u kriminalu”.

On je dodao da oni ne treba da uznemiravaju javnost dokumentacijom niti dokazima.

“Mi treba da uznemiravamo javnost neaktivnošću specijalnog državnog tužioca. Mi nismo tu da bi cijenili dokaze. Tražili smo da dođe do promjena u Specijalnom državnom tužilaštvu”, rekao je Abazović u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

On je kazao da je izuzetno zahvalan bivšem specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću što je rekao da je Petar Lazović bio na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmjenjivao informacije i oružje.
“Mislim da je to što on priča, priča za malu djecu. Petar Lazović nije mogao da bude policajac na tajnom zadatku zato što u tom periodu to nije poznavao naš zakon.Nisam neko ko može da formalno optuži čovjeka. To je priča za malu djecu. I za to sam mu zahvalan, kao što sam zahvalan Demokratama što su ga sačuvali u periodu značajnom za Crnu Goru da isporuči neke rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala koji su vidljivi”, rekao je Abazović.
Abazović je kazao da je materijal Europola počeo da se ustupa Crnoj Gori u kontinuitetu sa značajno većim kontingentima od jula.

“Ne čitam poruke Europola niti je to zadatak potpredsjednika Vlade”, kazao je on.

Kazao je da neko unutar Specijalnog državnig tužilaštva (SDT) nije htio da radi u cilju zaštite mafije.

“Vi možete da imate ne znam kakav dokaz, sve što možete da uradite je da ga uputite tužiocu. Ako tužilac procijeni da ne želi sa time da radi, apsolutno ništa. Vama su ruke vezane”, rekao je Abazović.

Provjerite slična mjesta

Đurović: Sudije Ustavnog suda biraćemo prije lokalnih izbora

Predjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je parlament danas pokazao da funkcioniše. “Vezano za …