Predsjedništvo DPS-a smatra da SDP i SD treba da budu u vladi

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista sinoć raspravljalo je o formiranju manjinske vlade, saznaje Pobjeda. O rezultatima i sadržaju sastanka nije izdato saopštenje već je najavljeno za danas.

Više izvora Pobjede iz vrha DPS-a saopštili su da je najjača partija u državi na stanovištu da, osim Socjaldemokratske partije i Socijaldemokrate Damira Šehovića treba da budu zastupljene u vladi.

– Ipak, o tom pitanju nije donešena bilo kakva odluka – rekli su izvori navodeći da bi konačna odluka trebalo da bude poznata u narednih par dana.

Izvori Pobjede iz vrha DPS-a saopštili su da bi, imajući u vidu pozicije SNP-a i potrebu da nova vlast bude posvećena evropskom putu, da bi kompromis mogao biti da SD-u pripadne čelna funkcija parlamenta. Na taj način bi se spriječilo ponavljanje loše prošlosti: da prvi čovjek parlamenta bude eksponent politike koja ne priznaje genocid u Srebrenici ili se protivi članstvu u NATO.

Procjena je da SNP ima prejak uticaj u vladi i kontroliše parlament – kaže izvor Pobjede. Osim toga, izbacivanjem SD-a iz kombinacije bila bi nemoguća misija dostići podršku 49 poslanika, neophodnih za izmjene izbornog zakonodavstva, izbor sudija Vrhovnog suda i članova Sudskog savjeta…

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …