SKANDAL: Direktor sa suprugom potpisao konsultantski ugovor

Vršilac dužnosti direktora Uprave za šume Srđan Pejović prije dva mjeseca je sklopio ugovor o pružanju konsultantskih usluga sa suprugom vrijedan 7.200 eura, saznaje Pobjeda. Pejović je na mjesto v. d. direktora Uprave za šume došao kao kadar Prave Crne Gore, a imenovan je 1. oktobra prošle godine.

Ugovor o pružanju konsultantskih usluga, u koji je Pobjeda imala uvid, je zaključen 31. januara ove godine između Uprave za šume, odnosno njenog direktora Srđana Pejovića i Ane Milošević-Pejović iz Beograda koja je, kako tvrdi izvor Pobjede, Pejovićeva supruga. Navedeno je da će Milošević-Pejović, kao konsultantkinja i inženjerka šumarstva za potrebe Uprave za šume – područne jedinice Danilovgrad obavljati inženjerske poslove zavisno od potreba procesa rada.

Precizirano je da će Milošević-Pejović posao izvršiti po ponuđenoj dinamici i u periodu od 1. februara ove do 1. februara naredne godine.

Ugovorom se Uprava za šume obavezuje da Milošević-Pejović, za obavljeni posao, isplaćuje mjesečnu naknadu od 600 eura, odnosno ukupno 7.200 eura za godinu.

Pobjeda je u četvrtak ujutru pitala Upravu za šume da li je direktor Pejović sklopio ugovor sa suprugom, ali za sada nijesmo dobili odgovor. Naša redakcija je pitala i Upravu da li je čudno i da li je konflikt interesa to što Pejović sa suprugom zaključuje konsultantski ugovor.

Konsultantski i ugovori o djelu
Iz Uprave za šume nijesu odgovorili ni na pitanja koliko je u mandatu novog menadžmenta, odnosno, aktuelnog v. d. direktora Uprave za šume sklopljeno ugovora o djelu, ugovora o konsultantskim uslugama i drugih sličnih ugovora i koliko su ti ugovori koštali Upravu za šume.

U jednom od ugovora o djelu, u koji je Pobjeda imala uvid, navodi se da je Uprava za šume angažovala Miru Vuković u periodu od 1. februara do 31. avgusta ove godine za obavljanje poslova vođenje arhive u upravi.

Za ovaj posao Uprava za šume plaća 450 eura mjesečno, a na ovaj iznos se dodatno obračunavaju porezi i doprinosi.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …