Udarne vijesti

Privatnik priprema plažu bez odobrenja Morskog dobra

Na plaži ,,Plavi horizonti“ i dalje su gomile pijeska iako su građani još sredinom marta prijavili da su vidjeli kako bager iz mora na kupalištu utovara pijesak u specijalno teretno vozilo. Slučaj je nakon toga prijavljen ekološkoj policiji, ali se na fotografijama, koje su snimljene juče, vidi isto stanje.

Prema saznanjima Pobjede, smeće koje je zatečeno na plaži se samo prekriva pijeskom I tako se priprema za predstojeću sezonu.

Iz Morskog dobra su Pobjedi kazali da je njihova Služba za kontrolu i održivi razvoj kontrolisala taj dio plaže 28. marta.

Tada je načinjena službena zabilješka u kojoj je konstatovano da je korisnik tih kupališta ,,QD Hotel and Property Investment Montenegro“, koji obavlja radove na pripremi kupališta za sezonu.

Navedeni radovi su podrazumijevali utovar pijeska iz mora, te istovaranje istog na predmetnim kupalištima uz korišćenje bagera i teretnog motornog vozila – kazali su iz Morskog dobra.

Istakli su da se radovi obavljaju bez njihove saglasnosti.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović je ranije kazao da je slučaj utovarivanja pijeska iz mora u bager prijavljen ekološkoj inspekciji i da očekuje njihovu reakciju.

Po riječima vozača, radovi su vršeni po nalogu firme Gugi komerc d. o. o. iz Budve, što je utvrđeno i po cistijerni koja se takođe nalazila na kopnu, u neposrednoj blizini nagomilanog pijeska – naveli su iz Opštine Tivat.

Tekst i foto: Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …