Za dio opozicije Joković neprihvatljiv za predsjednika Skupštine

Iako bi lider Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković trebalo da bude na čelu parlamenta, kako “Dan” saznaje, on još uvijek ne zna hoće li prihvatiti tu ulogu.

Naime, poslanici SNP-a još nijesu odlučili hoće li podržati manjinsku vladu, zbog oprečnih mišljenja njihovih članova.

Joković je naveo da će konačnu odluku o tome da li će učestvovati u pregovorima o formiranju manjinske vlade i biti dio nje, Socijalistička narodna partija donijeti do kraja naredne sedmice na Glavnom odboru.

Prvo, mi ne znamo kakva će biti konstrukcija te vlade. Mi možemo na prvoj sjednici, dakle krajem sledeće sedmice da donesemo odluku da li ćemo učestvovati u pregovorima oko formiranja manjinske vlade. Konačnu odluku o našem statutu o učešću na pregovorima i u Vladi daje Glavni odbor SNP-a i mi ćemo, vjerujem, do kraja sledeće sedmice imati odgovor – kazao je Joković za TVCG.

Ukoliko SNP ne bude dio Vlade, pitanje je zbog čega se ova vlada uopšte i formira, jer u tom slučaju neće imati dvije trećine, potrebne za odblokiranje sudstva, tužilaštva, ali i donošenje krovnog zakona izborne reforme, zakona o izboru odbornika i poslanika.

Iz GP URA su se već ranije izjasnili, objašnjavajući da Demokratski front (DF) ne bi mogao da uđe u vladu, što bi značilo da oko 30 odsto naroda, koji se izjašnjavaju kao Srbi ne bi imali svog predstavnika u izvršnoj vlasti.

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević istakao je da SDP ne očekuje da bude dio vlade koja će da realizuje ono što vlada Zdravka Krivokapića nije stigla i sprovodi program zajedničke liste DF–SNP.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …