Udarne vijesti

Danas konsultacije o formiranju Vlade, na stolu konkretna imena

Konsultacije povodom formiranja manjinske Vlade idu u dobrom smjeru i biće nastavljene sjutra, saopštili su nam iz Građanskog pokreta URA. Slijede razgovori o strukturi i kadrovskim rješenjima.
Danas startuje nova faza konsultacija povodom formiranja manjinske vlade. Razgovaraće se o strukturi izvršne vlasti i kadrovskim rješenjima, saopštili su iz GP URA.

Vjeruju da će se vlada formirati, uprkos najavama DF-a o blokadi države.

“Ne bih licitirao s imenima, naravno da postoji određeni kostur, ali konsultacije za sada idu u dobrom smjeru, sve ono što smo zamislili i što smo željeli se polako postiže”, kazao je Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA.

Dok se u Ura spremaju za nastavak razgovora, u Demokratskom frontu najavljuju intenzivnije aktivnosti koje imaju za cilj blokadu države ukoliko volja građana bude iznevjerena.

U URA smatraju da će se, uprkos najavi DF-a manjinska, vlada formirati. Potrebna je, kažu, deblokada institucija sistema i kompromis.

Iz Demokratske partije socijalista tvrde da je Front od 30. avgusta 2020. glumio kako bi bio podoban parlamentarnoj većini.

U susret nastavku konsultacija, iz SDP-a su za agenciju Mina kazali da neće podržati programske ciljeve Vlade među kojima bi bili potpisivanje Temeljnog ugovora, popis stanovništva i inisijativa Otvoreni Balkan. Iz Ujedinjene Crne Gore poručili da se iz političke krize može izaći samo zajednički i s jedinstvenom strategijom, kako se ne bi dogodio istorijski poraz od kojeg se skorije ne bi oporavilo ni potomstvo.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …