Danas konsultacije o formiranju Vlade, na stolu konkretna imena

Konsultacije povodom formiranja manjinske Vlade idu u dobrom smjeru i biće nastavljene sjutra, saopštili su nam iz Građanskog pokreta URA. Slijede razgovori o strukturi i kadrovskim rješenjima.
Danas startuje nova faza konsultacija povodom formiranja manjinske vlade. Razgovaraće se o strukturi izvršne vlasti i kadrovskim rješenjima, saopštili su iz GP URA.

Vjeruju da će se vlada formirati, uprkos najavama DF-a o blokadi države.

“Ne bih licitirao s imenima, naravno da postoji određeni kostur, ali konsultacije za sada idu u dobrom smjeru, sve ono što smo zamislili i što smo željeli se polako postiže”, kazao je Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA.

Dok se u Ura spremaju za nastavak razgovora, u Demokratskom frontu najavljuju intenzivnije aktivnosti koje imaju za cilj blokadu države ukoliko volja građana bude iznevjerena.

U URA smatraju da će se, uprkos najavi DF-a manjinska, vlada formirati. Potrebna je, kažu, deblokada institucija sistema i kompromis.

Iz Demokratske partije socijalista tvrde da je Front od 30. avgusta 2020. glumio kako bi bio podoban parlamentarnoj većini.

U susret nastavku konsultacija, iz SDP-a su za agenciju Mina kazali da neće podržati programske ciljeve Vlade među kojima bi bili potpisivanje Temeljnog ugovora, popis stanovništva i inisijativa Otvoreni Balkan. Iz Ujedinjene Crne Gore poručili da se iz političke krize može izaći samo zajednički i s jedinstvenom strategijom, kako se ne bi dogodio istorijski poraz od kojeg se skorije ne bi oporavilo ni potomstvo.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Nove čestitke premijeru: Zvaničnici država članica Evropske unije pozdravljaju formiranje 44. Vlade

Povodom izbora 44. Vlade premijeru Milojku Spajiću stigle su brojne čestitke, među kojima i one …