CETINJE: SDP pravi vlast sa Starom gardom LSCG, GP URA i Demokratama?

Nakon što su u subotu veče propali pregovori DPS-a i SDP oko formiranja vlasti na Cetinju, noćas je SDP odlučio, nakon razgovora sa Urom i Demokratama, da podrži izbor člana Stare garde LSCG za predsjednika Skupštine Cetinja, saznaje Pobjeda iz više izvora.

Iako je bilo juče nekih nagovještaja da će biti novog susreta predstavnika DPS-a i SDP-a, do razgovora nije došlo. Prema informacijama Pobjede, lokalni odbor SDP-a je, uz saglasnost centrale iz Podgorice, dogovorio sa Demokratama i Urom da se na sjednici parlamenta izglasa predsjednik Skupštine iz redova Stare garde LSCG koji imaju tri mandata.

Shodno toj kombinatorici i dogovoru, odbornici Stare garde LSCG, SDP-a, Ure i Demokrata trebalo bi da glasaju za Nikolu Đuraškovića, nosioca liste SDP-a za gradonačelnika Cetinja. Da li će to biti izvedeno na istoj sjednici ili narednoj, za sada nije poznato.

Taj dogovor ukazuje da će se Demokratska partija socijalista, nakon 11 godina vladavine, i sa osvojenih 41 odsto glasova na posljendjim izborima, preseliti u opoziciju, dok će SDP imati manjinsku podršku da upravlja gradom u naredne četiri godine.

Slom pregovora DPS-a i SDP-a na Cetinju istovremeno ukazuje da formiranje nekog čvršćeg saveza suverenističkih partija na državnom nivou za sada ne izgleda kao realna opcija, uprkos tome što je tokom posljednja dva, tri mjeseca bilo razgovora o zajedničkom djelovanju.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …