ABAZOVIĆ: Ne isključujem ostavku premijera, stranku ne praviti državnim novcem

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nije isključio sinoć da premijer Zdravko Krivokapić podnese ostavku, ističući da premijerova ostavka znači pad vlade. Abazović je rekao da ne govori na osnovu saznanja, već ističe da bi to bilo logično, imajući u vidu ukupnu situaciju i inicijativu za izglasavanje nepovjerenja vladi.

“Ova Vlada je završila 4. februara, ako premijer u međuvremenu ne podnese ostavku”, istakao je Abazović.

Čelnik URA je za TV Prva rekao da su Crnoj Gori potrebne korjenite i suštinske reforme, te da su potrebni ozbiljni iskoraci na planu vladavine prava. On je optužio Demokratsku Crnu Goru da iznosi neistine o njemu i da je odgovorna za destrukciju, te da ta stranka mora da prihvati da poštuje demokratske principe.

Poručio je da je samo URA od činilaca iz aktuelne vlasti spremna da ide u opoziciju ako je to potrebno da bi ostvarila svoje ciljeve – slobodna, evropska, demokratska Crna Gora, stabilno na putu ka EU.

“U jednom trenutku, a to sam uvidio, ali pokušao sam interrno da dam premijeru žuti karton, da se stvara osjećaj da nijedan od 41 poslanika neće smjeti da glasa protiv Vlade jer bi bio proglašen izdajnikom pa možemo da vladamo kako hoćemo. Ja sam na to upozorio na premijera”, podvukao je Abazović.

On je rekao da je neshvatljivo da se promoviše državnim novcem program Evropa sad, a sada se nova stranka od ministara eksperata najavljuje nova stranka sa nazivom Evropa sad.

“Onda zakon o porijeklu imovine treba da se zove URA, ili o popisu DF ‘Samo složno, samo jako” a neki zakon iz opozicije, recimo, SDP. To je neshvatljivo”, rekao je Abazović.

On je rekao da podržava osnivanje novih političkih subjekata i spreman je za političku utakmicu, ali ističe da nije prihvatljivo da se nove stranke formiraju zloupotrebom državnih resursa.

“Nijesam spreman da se nikome pomjerim kada sam u pravu”, ukazao je Abazović.

Provjerite slična mjesta

Sultan Al-Jaber: Ukidanje uglja, nafte i gasa vratilo bi svijet nazad u pećine

Sultan Ahmed Al-Jaber, izvršni direktor za naftu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vođa klimatskih pregovora COP28, …