Protest u Meljinama: Raskinuti štetni ugovor bolnice sa Atlas grupom

Današnji skup povodom bolnice u Meljinama je, prema riječima jednog od organizatora, poruka nadležnim organima – podrška lokalnoj samoupravi koja je jednoglasno usvojila zahtijev da bolnica ostane gdje je i da uđe u sistem javnog zdravstva, ali i upozorenje zvaničnim organima Vlade Crne Gore.

Meni je drago što smo mi već uspjeli da uradimo veliku stvar. Poslije mitinga koji ste svi ispratili, vidjeli ste šta se izdešavalo. Ono što smo čuli iz Ministarstva zdravlja preko medija je da će stići nekih 700 hiljada eura za plate i opremu. Već smo time uradili velike stvari, ali to je tek početak onoga što slijedi”, kazao je jedan od organizatora protesta Dado Miletić.

Informacija koju smo takođe čuli je i to da je potrebno 10 do 12 miliona eura da bi bolnica ušla u sistem javnog zdravlja i da bi je praktično otkupili. Smatramo da to nije velika cifra za Vladu imajuću u vidu značaj bolnice. Želimo da ih podsjetimo da Herceg Novi postoji i da ovaj problem treba da riješe u najboljem mogućem smislu”.

Miletić je optimističan i vjeruje da će bolnica, kako kaže, opet biti kao nekada naš VMA.

Građani traže da se pod hitno raskine ugovor sa Atlas grupom i očuvanje kompletnog bolničkog kompleksa.

Dan

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …