Narko dileri prijete Petričević, dobila policijsku zaštitu

Nakon zapljene oko pola tone kokaina policija je prošle sedmice dodijelila dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje vršiteljki dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPC) Mileni Petričević, rečeno je “Vijestima” iz Uprave policije (UP).

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” nju su, par dana nakon zapljene kokaina, iz Uprave policije obavijestili da je moraju čuvati.

Izvor “Vijesti” nije otkrio od koga v.d. direktorici Uprave prihoda i carina prijeti opasnost, odnosno, da li i ko planira da ugrozi njen život, ali je kazao da je ta informacija stigla od međunarodnih partnera.

Na pitanja da li ih je i koja služba o tome obavijestila, nijesu odgovorili iz UP niti iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Iz UP su objasnili da njihovi službenici u odnosu na Petričevićevu preduzimaju kontinuirane preventivno-operativne mjere zaštite.

”Kontinuirane preventivno-operativne mjere zaštite u odnosu na v. d. direktorice Uprave prihoda i carina Milenu Petričević, preduzimaju se u skladu sa procjenom i preporukama nadležnog državnog organa, a sve zbog činjenice da je imenovana na čelu organa čiji su službenici u prethodnom periodu bili uključeni u značajnim aktivnostima suzbijanja krijumčarenja koji su poznati javnosti”, piše u njihovim odgovorima.

Petričević je za “Vijesti” potvrdila da je dobila policijsku zaštitu:

”Ja samo radim svoj posao i očekujem da i ostali državni organi rade svoj posao”, kazala je ona.

Iz ANB-a nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li izrađuju procjenu bezbjednosti Petričević i ako rade, zbog čega. Bez odgovora ostalo je i pitanja da li su ih partnerske službe obavijestile da je šefici UPC ugrožena bezbjednost, ako jesu kada, koje službe i od koga joj konkretno prijeti opasnost, i da li to ima veze za zapljenom oko pola tone kokaina.

ZAPLJENA
Oko pola tone kokaina zaplijenjeno je sredinom januara u logističkom centru “Volija” u Podgorici. Iako je prva informacija bila da su skupocijeni bijeli prah pronašli magacioneri tog trgovinskog lanca, Petričević je tada za “Vijesti” otkrila da je u pitanju bila kontrolisana isporuka i da su kokain 11. januara pronašli službenici Slobodne carinske zone u Luci Bar.

Droga je otkrivena u jednom od kontejnera kojim su iz Portugala transportovane banane.

Carinici su po nalogu Petričevićeve pozvali policiju, a potom je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva dogovorena strategija – da kontaminirani kontejner “propuste” na skeneru u Podgorici, ali da kamion u kome je prate do logističkog centra “Volija”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …