Udarne vijesti

Bivši ostavio dug od 400.000 i odnio ključ od sefa

Nova uprava Doma starih u Bijelom Polju naslijedila je od prethodnog direktora Dejana Pavićevića dug od oko 400.000 eura, a novi čelnik te ustanove Radosav Nišavić nije uspio da dođe do ključa od sefa ustanove u kojem se nalaze depoziti korisnika jer ga je uzeo njegov prethodnik i odbija da ga vrati, potvrđeno je za “Dan” iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja. Kako su nam kazali u tom resoru, članovi Upravnog odbora doma su u više navrata pokušali da dođu do bivšeg direktora, ali on ne odgovara na telefonske pozive ili mu je telefon isključen. Takođe, kako kažu, Pavićević je 30. decembra otvorio bolovanje, dan poslije izbora novog direktora, a da pritom nije obavijestio novu upravu, čime su se stekli uslovi i za prestanak njegovog radnog odnosa u skladu sa Zakonom o radu s obzirom na to da se ne javlja poslodavcu.

U zapisniku sa sjednice Upravnog odbora doma, u koji je “Dan” imao uvid, navodi se da je novi direktor Nišavić preuzeo pečat i štambilj ustanove, kao i dio sredstava.

Sredstva koja se nalaze na blagajni depozita u Domu u iznosu od 13.373,87 eura (na dan 31. decembar prošle godine), dok sredstva po osnovu depozita korisnika i po ugovoru nisu mogla biti popisana, imajući u vidu da se ključ od sefa, koji je u CKB banci, nalazi kod bivšeg direktora Dejana Pavićevića, koji danas nije prisutan, pa će se ista naknadno preuzeti – navodi se u zapisniku sa sjednice Upravnog odbora od 17. januara.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …