Lidl otvara hipermarkete u Podgorici i svim većim gradovima, zaposliće 1.000 ljudi

Njemački trgovački gigant “Lidl” otvoriće hipermarkete u Podgorici i svim većim gradovima Crne Gore. Prema procjenama u Vladi, “Lidl” će zaposliti 1.000 ljudi.

Vijest o ulasku čuvene kompanije na crnogorsko tržište prvi je objavio BiznisCG još ljetos kada je “Lidl” pokrenuo akviziciju u Donjoj Gorici na periferiji Podgorice.

Potom je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović prije desetak dana, tokom sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori, potvrdio da u Crnu Goru dolazi njemački trgovinski lanac “Lidl”, što vlasnici crnogrskih lanaca nijesu veselo pozdravili.

“Lidl” je krajem prošle godine ponudio 4 miliona eura za parcelu u Siti kvartu i na toj lokaciji će biti sagrađen veleprodajni objekat.

Vijest o ulasku “Lidla” potvrdio je i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović koji je kazao da će njemački gigant otvoriti supermarket i zaposliti 60 ljudi.

Očekuje se da će Lidl otvoriti objekte i na Primorju.

Ulaskom na crnogorsko tržište, građani mogu očekivati značajno jeftinije cijene i kvalitetniji asortiman od postojećih lanaca maloprodaje.

Maloprodajni lanac “Lidl” dio je Švarc grupe čije je sjedište u Nekarsulmu u Njemačkoj.

Prva “Lidl” prodavnica otvorena je 1973. godine u Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 samo na području tadašnje Zapadne Njemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine, padom Berlinskog zida, kada “Lidl”počinje da se širi i u istočni dio zemlje.

“Lidl” je prisutan u 32 zemlje širom svijeta s oko 11.200 trgovina i više od 200 logističkih centara i skladišta u ukupno 29 zemalja.

U Srbiji su prisutni od 2018. godine.

P. Z.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …