Lidl otvara hipermarkete u Podgorici i svim većim gradovima, zaposliće 1.000 ljudi

Njemački trgovački gigant “Lidl” otvoriće hipermarkete u Podgorici i svim većim gradovima Crne Gore. Prema procjenama u Vladi, “Lidl” će zaposliti 1.000 ljudi.

Vijest o ulasku čuvene kompanije na crnogorsko tržište prvi je objavio BiznisCG još ljetos kada je “Lidl” pokrenuo akviziciju u Donjoj Gorici na periferiji Podgorice.

Potom je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović prije desetak dana, tokom sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori, potvrdio da u Crnu Goru dolazi njemački trgovinski lanac “Lidl”, što vlasnici crnogrskih lanaca nijesu veselo pozdravili.

“Lidl” je krajem prošle godine ponudio 4 miliona eura za parcelu u Siti kvartu i na toj lokaciji će biti sagrađen veleprodajni objekat.

Vijest o ulasku “Lidla” potvrdio je i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović koji je kazao da će njemački gigant otvoriti supermarket i zaposliti 60 ljudi.

Očekuje se da će Lidl otvoriti objekte i na Primorju.

Ulaskom na crnogorsko tržište, građani mogu očekivati značajno jeftinije cijene i kvalitetniji asortiman od postojećih lanaca maloprodaje.

Maloprodajni lanac “Lidl” dio je Švarc grupe čije je sjedište u Nekarsulmu u Njemačkoj.

Prva “Lidl” prodavnica otvorena je 1973. godine u Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 samo na području tadašnje Zapadne Njemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine, padom Berlinskog zida, kada “Lidl”počinje da se širi i u istočni dio zemlje.

“Lidl” je prisutan u 32 zemlje širom svijeta s oko 11.200 trgovina i više od 200 logističkih centara i skladišta u ukupno 29 zemalja.

U Srbiji su prisutni od 2018. godine.

P. Z.

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …