KONJEVIĆ: Vlada pada, želimo širu podršku

Poslanik u Skupštini i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević ocijenio je da je za partiju koju predvodi ključno da aktuelna Vlada Zdravka Krivokapića i “formalno padne” i da za njeno rušenje žele širu podršku.

Konjević je rekao da se na inicijativu nekih partija iz vlasti, o tome duže vrijeme vode razgovori – najviše sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), i da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi odložena, jer su partije iz aktuelne većine sa kojima se razgovara zatražile odlaganje, “naglašavajući da ostaju privrženi osnovnoj ideji da Vlada mora pasti, jer ni oni nijesu zadovoljni njenim radom”.

”To je prihvaćeno kao izraz izgradnje povjerenja kako bismo dali dodatno vrijeme za njihove konačne odluke. Vrijeme konačnih odluka o ovom pitanju svakako dolazi, nekoliko dana više ili manje nije presudno”, ocijenio je Konjević u intervjuu “Vijestima”.

On je istakao da im ne trebaju novi ekperimenti, koji mogu da liče na aktuelnu Vladu, navodeći da su više puta ponovili da su izbori najčistija opcija.

”Nije cilj, lošu, nazovi ekspertsku Vladu, zamijeniti sličnom – ovog puta manjinskom, samo sa drugim premijerom. Cilj je kako zemlju izvući iz krize, kako odblokirati pregovore sa EU, posvetiti se novim investicijama, ekonomiji, razvoju građanskog društva”.

On je kazao da se mora priznati da je politička volja djelova Vlade za borbu protiv korupcije vidljivija nego ranije, ali da su za njegovo ozbiljno rješavanje, prije svega, neophodni snažna politička volja, društvena stabilnost i jake institucije.

Govoreći o predlogu budžeta i programu “Evropa sad”, Konjević je istakao da nisu protiv većine predloženih mjera, ali da su skeptični sa apekta dinamike njihovog sprovođenja.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …