Pet odbornika ruše vlast u Podgorici?

Pet od trinaest bivših odbornika PES-a najavili su da sjutra neće prisustvovati zakazanoj sjednici Skupštine Glavnog grada. Do toga dolazi, mada su prije mjesec dana tvrdili da ne planiraju nikakvu prekompoziciju vlasti sa opozicijom.

Po saznanjima Portala RTCG, na taj način ozbiljno prijeti kriza vlasti, što će izazvati blokadu brojnih predloga aktuelne gradske uprave na čelu sa Oliverom Injac, ali i rad nekoliko gradskih preduzeća, zbog isteka v.d. statusa trenutnim rukovodiocima.

Nezvanično, iako su tvrdili da ne žele više da budu u PES-u nakon što je Jakov Milatović napustio tu partiju, bivši odbornici na večerašnjem sastanku su tražili da dobiju pozicije u skupštinskim odborima i pola pozicija koja po koalicionom sporazumu pripadaju PES-u.

Kako nam je saopsteno nakon večerašnjeg sastanka, takav pristup nije imao razumijevanje kod ostalih koalicionih partnera, ali ni kod njihovih bivših kolega iz PES-a.

Pet odbornika koji su napustili PES su Nađa Ljiljanić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović, Dragutin Vučinić i Dragan Radović.

Nakon večerašnjeg sastanka učesnici su kazali da se pregovori nastavljaju i da ipak krize vlasti ne bi trebalo da bude. 

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …