Za Miloša Medenicu ponuđeno jemstvo od 1,4 miliona eura

Podgoričkom Višem sudu ponuđeno je jemstvo od 1,450.000 miliona eura kako bi se Miloš Medenica branio sa slobode. To je potvrđeno za portal Dan  iz Višeg suda. Kako nam je saopšteno, jemstvo čine nekretnine.

Odbrana je nadležnom sudu predala predlog za određivanje jemstva u ukupnom novčanom iznosu od 1.450.000,00 eura, a koji iznos se sastoji u konstituisanju hipoteke u korist države Crne Gore na nepokretnostima koje su u višedecenijskom vlasništvu porodice Medenica i Vlahović, pri čemu se u konkretnom slučaju radi o nepokretnostima koje nijesu pod finansijskom istragom i za koje je prilozena dokumentacija iz koje proizilazi nesporno porijeklo. Na taj način, odbrana je uvažila stav Višeg suda u Podgorici, te Apelacionog suda Crne Gore vezano za prethodni predlog o jemstvu, a u pogledu imovine koja se nalazi pod finansijskom istragom, te visine ponuđenog jemstva. Optuženi Miloš Medenica je jedini optuženi iz konkretnog postupka koji je u pritvoru, budući da je ostalim optuženim licima, zakonito, ukinut pritvor uz istovremeno određivanje mjera nadzora – kazao je u izjavi za portal Dan advokat Stefan Jovanović.

Odbrana smatra da vremenski period koji je protekao od momenta odredjivanja pritvora, te  visina ponudjenog jemstva predstavljaju dovoljnu garanicju da ce biti obezbijedjeno prisustvo optuzenog, odnosno da ce se postupak voditi nesmetano, pri cemu sve prethodno navedno ukazuje da izmedju optuzenog Milosa Medenice i ostalih optuzenih koje se brane sa slobode nema nikave zakonom propisane razlike.

Takodje, ponudjeno jemstvo korespondira kako sa stavom Ustavnog suda Crne Gore kada je u pitanju dalje trajanje pritvora optuzenom Milosu Medenici, tako i sa praksom Evropskog suda za ljudska prava.”

Podsjećamo, nadležnom sudu, u ime branjenika Miloša Medenice, advokat Stefan Jovanović predao je ranije  predlog za određivanje jemstva uz istovremeno ukidanje pritvora na iznos od 788.800 eura.

DAN

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …