Ruska poslanica: Mislim da će sankcije biti ukinute prilično brzo

Zapadne zemlje će ukinuti sankcije Rusiji ubrzo po okončanju ukrajinskog sukoba, a trgovina će se prilično brzo oporaviti. Istovremeno, računi zemlje u stranim bankama mogu dugo ostati zamrznuti. Ovo mišljenje je izrazila poslanica Državne dume Svetlana Žurova u razgovoru za Lenta.ru.

Mislim da će sankcije biti ukinute prilično brzo. U najmanju ruku, prodaja nafte i gasa će brzo biti potpuno dozvoljena – Zapad je izuzetno zainteresovan za to. Postepeno će se sve vratiti na staro”, rekla je Žurova.

Ona nije isključila da bi mirovni sporazumi sa Ukrajinom mogli da obavežu Rusiju da u nekom obliku plati dio radova na rekonstrukciji.

Možda će to pokušati da učine tako što će nastaviti da zamrzavaju sredstva zemlje.

“Pokušaće da nas zadrže u ovakvom stanju što je duže moguće. A trgovina i razmjena će se vrlo brzo obnoviti. Samo računi mogu ostati dugo zamrznuti”, zaključila je Žurova.

Ranije je saopšteno da su vlasti američke države Nju Džersi suspendovale primjenu svog ranije usvojenog zakona o sankcijama kompanijama povezanim sa Rusijom.

Podsjećamo i Crna Gora je takođe među zemljama koje su Rusiji uvele sankcije, ali i zamznule imovinu državljanima te države.

Tadašnja Vlada je donijela odluku bez prethodne saglasnosti suda. Zbog toga, nekadašnji Demokratski front i vlasnik i urednik portala Biznis CG, podnijeli su dvije odvojene inicijative, kojim se traži ocjena ustavnosti Vladine odluke da zamrzne privatnu imovinu za desetine ruskih državljana. Do danas Ustavni sud nije raspravljao o ovim inicijativama.

ADRIA.TV

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …