Pritvor do 30 dana za glavnu inspektorku zbog opasnosti od uticanja na svjedoke

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana  inspektorki za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarke u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragani Kandić Perović, inspektoru u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Marku Šekariću, Nikici Čavoru, Pritvor nije određen Katarini Čavor, koja je puštena da se  brani sa slobode, saopštila je sudija portparol Ivana Becić.

– D.K.P. se sumnjiči da je učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom primanje mita, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ukoliko se nađe na slobodi ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti koje ukazuju da će osumnjičena boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke – ističe Becić. 

Prema njenim riječima M.Š. je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, zbog opasnosti od uticanja na svjedoke. Pritvor je određen N.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo davanje mita, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

– Odbijen je predlog ODT-a u Podgorici da se osumnjičenoj D. K. P. odredi pritvor i po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od bjekstva i osumnjičenoj K. Č. po istom pritvorskom osnovu – kazala je Becić.

Kako navodi, u daljem toku postupka potrebno saslušati više svjedoka zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, sa kojima su osumnjičeni D. K. P. i M. Š. gotovo u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji, kao i one sa kojima posredno sarađuju.

– Ove okolnosti ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, a sve kako bi na taj način potkrijepili navode svoje odbrane u kojoj negiraju izvršenje krivičnih djela, zbog čega im je i određen pritvor po tom osnovu – oijasnila je Becić.

DAN

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …