Uhapšena inspektorka Kandić Perović i još tri osobe

Policija je uhapsila glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede Draganu Kandić Perović nakon što je obavljen pretres njenog stana i kancelarije, saznaju Vijesti.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) saopšteno je da se Kandić Perović na teret stavlja zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

U istoj akciji, kojom rukovodi osnovna državna tužiteljka Ivana Petrušić Vukašević, policija je pretresla još jednog njenog kolegu, kao i dvije osobe iz jedne cetinjske kompanije, za koje se sumnja da su ih podmićivale.

Vijesti saznaju da su, po nalogu tužiteljke koji je prihvatio sud, obavljeni pretresi na više lokacija u Podgorici, a za sada su uhapšeni: Nikica Čavor, Katarina Čavor i poljoprivredni inspektor Marko Šekarić.

Vlada Milojka Spajića na sjednici održanoj prije osam dana imenovala je Kandić Perović za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Odjeljenju za inspekcijski nadzor i sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ona je od juna pod istragom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrijebila službeni položaj.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …