Uhapšen bivši direktor policije Slavko Stojanović

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su jutros bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, a zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje. Nakon hapšenja Stojanović je sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja.

Kako je za TVCG saopštio državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode S.S., bivšeg direktora Uprave policije, a uhapšen je i I.B.

Kako navodi Radonjić oni su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Nezvanično saznajemo da je drugi uhapšeni Igor Baćović iz Nikšića. Nakon hapšenja i Baćović je sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja.

U toku su pretresi na više lokacija u Crnoj Gori.

Stojanović je radni vijek do penzije proveo u policiji. Od 2013. do marta 2018. bio je direktor Uprave policije. 

Nakon što je prestao da obavlja funkciju direktora policije u septembru 2018. Vlada Crne Gore čiji je premijer bio Duško Marković imenovala je Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Na toj funkciji je proveo neko vrijeme, a potom se vratio u policiju nakon čega je u januaru 2021. otišao u penziju.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …