Ispituju je li imovina Veljovića prepisana na tazbinu

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici još uvijek nije odlučilo po žalbama na odluku da se bivšem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću, koji je uhapšen zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem cigareta, oduzme imovina. Nekada najbliži saradnik bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića, na predlog SDT-a i rješenja sudije za istragu Višeg suda, ostao bi bez stana u Ulici Vaka Đurovića od 135 kvadrata i garaže od 11 kvadrata, ali i bez nekoliko umjetničkih slika poznatih autora Petra Lubarde, M. Grčića i Mersada Berbera.

Međutim, sve su prilike da to nije kompletan spisak imovine koju posjeduje Veljović. Ovom odlukom plijeni se i imovina koja se vodi na njegovu braću Vitomira i Aleksu, i to stan na Starom aerodromu od 119 kvadrata, pašnjaci, livade i stambeni objekat na Žabljaku, ali i imovina koja se vodi na njegovu taštu, tasta i šuru u Dajbabama kod Podgorice, poslovni prostori u Ulici Džordža Vašingtona, kao i nepokretnosti u prestonici crnogorskog turizma.

Od Aleksandra Mrkića uzimaju nekretnine, slike i 11 ručnih satova

Naredbom SDT-a blokirana je i gotovo kompletna imovina odbjeglog Aleksandra Mrkića.

Njemu je privremeno oduzet stan, poslovni prostor od 55 kvadrata i stambena porodična zgrada. Mrkiću je stavljena zabrana raspolaganja nekretninama i imanjem u Sutomoru, zemljištem u mjestu Grbe u Danilovgradu, nepokretnostima u Kolašinu, Mojkovcu i Kotoru, stanom od 74 kvadrata, zemljištem i poslovnim prostorima u Podgorici, u Hercegovačkoj ulici, u Nikšiću, u mjestu Dragovoljići i Kočani, brojnim šumama, voćnjacima i njivama, i u Ulcinju, u mjestu Gornji Štoj, objektom u zoni morskog dobra. Imovina je oduzeta i na ime njegove kćerke Eliane i sestre Violete. Od Aleksandra Mrkića oduzeto je i 11 ručnih satova poznatih marki, kao i desetak umjetničkih slika i 50.000 u novcu.

Bivši direktor Uprave policije i jedan od ključnih ljudi u sektoru bezbjednosti u poslednje tri decenije uhapšen je na Žabljaku 24. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je povjerljivim informacijama pomagao Aleksandru Mrkiću u organizovanom krijumčarenju cigareta. U istoj akciji uhapšen je i Mujo Nikočević, koji je osuđivan više puta, a lisice na ruke stavljene su i Nikoli Mrkiću, bratu Aleksandra Mrkića.

DAN

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …