Javni oglas za instruktore i popisivače Popisa 2023. produžen do devetog oktobra

Podgorica, (Media Biro) Uslijed zahtjeva kandidata za dodatnim rokom u cilju prikupljanja potrebne dokumentacije, produžen je rok za prijavu na Javni oglas za ugovorno angažovanje instruktora i popisivača za sprovođenje Popisa 2023. godine. Uprava za statistiku je prvobitno objavila javni oglas 22.09.2023 godine.
“Uprava za statistiku obavještava sve zainteresovane kandidate da se produžava rok za prijavu na Javni oglas za ugovorno angažovanje instruktora i popisivača za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova koji će se održati od 1. – 15. novembra 2023. godine. Rok za dostavljanje dokumentacije za popisivače i instruktore produžen je zaključno sa 09. oktobrom 2023. godine,” saopštila je PR menadžerka javne kampanje, mr Jovana Nikčević
Osim izmjene datuma do kojeg se kandidati najkasnije mogu prijaviti, ostali uslovi iz Javnog oglasa ostaju neizmijenjeni.
„Za ugovorno angažovanje instruktora i popisivača mogu se prijaviti nezaposleni, studenti, penzioneri, zaposleni kao i svi ostali zainteresovani građani. Svi kandidati prilažu sljedeća dokumenta: prijavu za učesnike u popisu koja se može preuzeti u prostorijama popisne komisije ili sa sajta Uprave za statistiku; kopiju važeće lične karte ili uvjerenje o državljanstvu; kopiju diplome ili uvjerenja o završenom nivou i vrsti obrazovanja ili dokaz da je lice student, zatim potvrdu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za nezaposlena lica ili dokaz da je lice penzioner, te dokaz o statističkom iskustvu ako ga kandidati imaju. Dodatno, za instruktore koji imaju iskustva u održavanju obuka, organizaciji i koordiniranju aktivnosti sa većim brojem lica potrebno je priložiti dokaz,” istakla je Nikčević.
Popunjena Prijava za učesnike/ce u popisu i kompletna dokumentacija mogu se dostaviti lično ili poštom zaključno sa 9. oktobrom, u zatvorenoj koverti svakog radnog dana od 8 do 15 časova, na adresu popisne komisije.
Spisak kandidata za instruktore biće objavljen 11. oktobra 2023. godine, a spisak kandidata za popisivače 16. oktobra 2023. godine u kancelariji popisne komisije.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …