Živković: Slučajni predsjednik Milatović pokazao da nema integritet da brani interese Crne Gore

Slučajni predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, odćutavši prijetnje objavom rata od strane ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića pokazao je da nema ni integriteta ni hrabrosti da odgovori na ratnohuškačke poruke da će Crna Gora biti kažnjena zbog priznanja Kosova i to vojnom intervencijom kao što je to slučaj u Ukrajini, ocijenio je v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

Živković je u saopštenju upućenom medijima saopštio da nije iznenađujuće ćutanje Vlade u tehničkom mandatu, prije svega premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića kao, kako je rekao, dokazanih sluga interesa Beograda.

Ali od sada nema nikakve dileme da je Crna Gora dobila i predsjednika koji će nemušto braniti interese Aleksandra Vučića u Crnoj Gori – naglasio je Živković.

On je poručio da će se Crna Gora odbraniti, kao i uvijek do sada.

Demokratska partija socijalista će nastaviti da predvodi borbe za pristojnu, građansku i evropsku Crnu Goru. Ko god je pomislio da mu ,,oslobođenje” od 30. avgusta daje za pravo da ruši ove vrijednosti – grdno se prevario. Neće proći – kao što nije nikada u hiljadugodišnjoj istoriji naše države – poručio je Živković.

Podsjećamo,Milatović je jutros u objavi a društvenoj mreži Iks (X), nekadašnjem Tviteru, kazao da mu je neprihvatljiv bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera (iz regiona ili ostatka svijeta) u kreiranje Vlade u Crnoj Gori.

On je istakao da je 28. saziv Skupštine odraz volje građana i građanki Crne Gore koji su, shodno Ustavu, nosioci suverenosti.

Očekujem da formiranje 44. Vlade bude utemeljeno na slobodno izraženoj volji građana i građanki na proteklim parlamentarnim izborima, kao i na programskim prioritetima koji će omogućiti ubrzano članstvo CG u EU, rast životnog standarda i izgradnju pravne države – naveo je Milatović.

Iako predsjednik Crne Gore nije naveo kome je ova poruka adresirana, tvit je stigao nakon što su prethodnih dana najviši zvaničnici Srbije komentarisali formiranje Vlade u Crnoj Gori.

Vučić je prije dva dana (18. avgusta) rekao da se Srbi u Crnoj Gori ništa ne pitaju.

Nama nešto stalno zamjeraju i po pitanju Crne Gore. U Crnoj Gori živi gotovo 30 odsto Srba, možda i više. Oni traže od nas da ćutimo, ali su zato spremni da Albancima u Sjevernoj Makedoniji sa 24 odsto daju šta hoće. A Srbi u Crnoj Gori sa 30 odsto ne mogu da dobiju ništa. I vi gledate sve to, smijete se koliko je to nepravedno, ali sila Boga ne moli. Ali da ućutkaju nas, to nije realno – naveo je Vučić za RTS.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …