Rudnik uglja kao rudnik para: Koliko zarađuju pljevaljski direktori

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić ima najveću zaradu među pljevaljskim direktorima, od kojih se jedino rukovodioci obrazovnih ustanova u tom gradu ne mogu pohvaliti, da im funkcija koju obavljaju, donosi i dobru platu.

To pokazuju podaci iz imovinskog kartona, koje su lokalni funkcioneri dostavili Agenciji za sprečavanje korupcije.

Lekić je i predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Pljevljima, a po struci je rudarski inžinjer.

Svoj imovinski karton dostavio je nedavno Agenciji, drugi put ove godine, nakon što je zbog nespojivosti funkcija podnio otavku na mjesto odbornika Nove u lokalnom parlamentu.

Lekić je prijavio da je u aprilu, maju i junu ove godine kao izvršni direktor Rudnika uglja mjesečno zarađivao između 3.824 i 3.856 eura, četiri puta više nego direktori obrazovnih ustanova u tom gradu.

Lekićeva zarada je tri puta veća nego zarada predsjednika Opštine Pljevlja i njegovog partijskog druga Darija Vraneša, koji prima 1286 eura.

Na tekućem računu Lekić ima 52.680 eura, skoro osamnaest hiljada eura više nego što je to naveo u imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji prvi put ove godine.

U imovinskom kartonu naveo je da posjeduje kuću od 120 kvadrata, vikendicu od 63 kvadrata, njivu od 7 hektara, i automobil pežo 308 star 12 godina. Lekić je dao saglasnost pristupu podacima na računima bankarskih i drugih finansijskih isntitucija.

I Lekićeva supruga Gordana odnedavno je postala direktorica opštinskog preduzeća Čistoća. Na sajtu Agencije nema podataka o punoj plati direktorice Čistoće, osim da je za desetak dana juna, koliko je u tom mjesecu provela na čelu preduzeća, primila 614 eura. U imovinskom kartonu navedena je zarada od 1.000 eura dok je radila u Opštini Pljevlja.

Njen prethodnik Saša Ječmenica, kadar Demokratske partije socijalista, koji je na mjestu direktora Čistoće bio do 21. juna, mjesečno je zarađivao od 1.188 do 1.917 eura.

I direktori i supružnici
Supružnici Lekići nijesu jedini bračni par u Pljevljima koji je sjeo u direktorske fotelje.

Osim njih direktori su i supružnici ljekari Branka i Predrag Stanković.

Branka je direktorica pljevaljskog Doma zdravlja, a Predrag je direktor Doma za stare. Brankina zarada kao direktorice Doma zdravlja prošle godine iznosila je oko 1.340 eura, a za svoj redovni posao dobijala je mjesečno između 139 i 850 eura. Njen suprug prošle godine kao direktor Doma starih mjesečno je zarađivao između 1.100 i 1.400 eura, a kao ljekar od Doma zdravlja dobijao je mjesečno između 400 i 885 eura.

Stanković je vlasnik stana od 72 metra kvadratna i kuće od stotinu metara kvadratnih.

Stankovići su kreditno zaduženi oko 30.000 eura.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …