Đukanović bi da se vrati u politiku da spasi Crnu Goru od velikosrpskog nacionalizma

Bivši predsjednik Crne Gore i bivši lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je da ostaje aktivan u politici ne isključujući ni svoj povratak na političku scenu.

On je to najavio u intervjuuu za RTV Slovenija, da već tri godine u Crnoj Gori nemamo proevropsku politiku i da će konačno pobijediti evropski put ili ćemo nastaviti da lutamo balkanskim putevima vođeni nacionalizmom.

RTV Slovenija u svom prilogu u kojem emituje i razgovor sa Đukanovićem podsjeća da se u Crnoj Gori trenutno vode konsultacije o novoj vladi koju moraju da formiraju nakon junskih izbora. Najizgledniji kandidat Milojko Spajić već je odbio saradnju sa, kako kaže ovaj medij, socijalistima, misleći pri tom na Demokratskiu partiju socijalista.

Inače, Spajić bi sa socijalistima mogao da formira čistu većinu, neophodnu za reforme na evropskom putu, piše RTV Slovenija. Posljednje tri godine zemlja je potpuno stala na tom putu, navode oni. Prema mišljenju bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, ovo je rezultat antievropskih političara u čijim se „rukama“ našla zemlja, piše RTV Slovenija.

Oni u svom tekstu navode da je Milo Đukanović skoro 30 godina bio ključna ličnost na crnogorskoj političkoj sceni. Kako navodi slovenački medij, Đukanović je rekao da kada je reč o ključnim pitanjima – danas ne bi ništa drugačije radio. On je u razgovoru sa dopisnikom RTV Slovenije iz Beograda Boštjanom Anžinom odbacio optužbe da je zemlja oteta tokom njegove vladavine.

Tri godine na vlasti nemamo proevropsku politiku. Nema proevropske politike ako političar kaže da je za Evropu, ali sve vrijeme vuče poteze koji su antievropski – naveo je Đukanović.

Đukanović je, navodi RTV SLO, izuzetno kritičan prema strankama koje su prije tri godine svrgnule njegove socijaliste sa vlasti, opisujući ih kao „opasnost za Crnu Goru i njen identitet“.

DAN

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …