Služba predsjednika države tražila od Vlade “mercedes”

Služba predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića zatražila je od Generalnog sekretarijata Vlade da im ustupi na raspolaganje službeno vozilo marke “mercedes Benz E250”.

Iz službe predsjednika države istakli su da službeni automobil traže zbog nedostatka vozila, “a u cilju nesmetanog i kontinuiranog rada Službe”.

U Vladinom dokumentu, a u koji je Portal RTCG imao uvid, generalni sekretarijat Vlade angažovao je sudskog vještaka Nikolu Radovića, koji je utvrdio da je vrijednost ovog automobila 12.948 eura.

“S tim u vezi, nakon dostavljenih nalaza i mišljenja, Generalni sekretarijat Vlade sačinio je predlog za usvajanje informacija o ustupanju na raspolaganje vozilo marke “mercedes Benz” E250, registarskih oznaka PG MN 444”, piše u dokumentu.

Podsjetimo, u maju je u fokusu crnogorske javnosti bila Milatovićeva odluka da ne koristi luksuzno službeno vozilo marke Mercedes-Majbah.

Milatović je tada medijima potvrdio da je odbio da koristi ovo vozilo, navodeći da je u vlasništvu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Pod velom misterije je ostalo šta je bilo sa vozilom koje je koristio bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali i koja je sudbina drugog automobila, iste marke i karakteristika, koji je krajem 2020. godine razdužio nekadašnji premijer Duško Marković.

Ova dva luksuzna vozila kupila je ANB krajem 2017. godine i to za gotovinu u iznosu od ukupno 1,3 miliona eura.

Majbah, koji je Marković koristio od 2017. godine, bio je oglašen za prodaju, a kako nije bilo zainteresovanih, prije godinu je ustupljen Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore na korišćenje i prevoz stranih, štićenih ličnosti.

Radi se o vozilima proizvedenim 2017. godine od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga, sa četvoro vrata i četiri sjedišta.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …