MUP upozorio na nevrijeme

Na osnovu izvještaja i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) za subotu, 5. avgust očekuje se uticaj ciklona koji će usloviti promjenu vremena i nestabilne vremenske prilike.

Na teritoriji Crne Gore i u oblasti južnog Jadrana (obalni dio), u pojedinim mjestima očekuje se obilnija količina kiše, takođe moguć je i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom.

Pored kiše, u zoni grmljavinskih oblaka, moguć je jak, na udare i olujni vjetar. Duž obale jači talasi -more talasasto, lokalno moguće i jače talasasto. Tokom dana osjetan pad temperature vazduha.

Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode – flashflood efekti, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je navedeno upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu  podizanja operativne spremnosti

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …