Slavni glumac sinoć na Rubix festivalu u Porto Montenegru, Crnu Goru upoznao ljetujući sa suprugom


Tivat, (Media Biro) Prvi Rubix festival u Porto Montenegru počeo je sinoć u 19h svečanom ceremonijem otvaranja uz brojne zvanice i najistaknutije predstavnike kulturnog života u Crnoj Gori, dok se u 22 sata održao pozorišni spektakl na Synchro bini – predstava ‘Paklena komedija’ u izvedbi čuvenog holivudskog glumca John Malkovicha i 25 članova orkestra. Prije ovog jedinstvenog događaja koji će publici u Porto Montenegru donijeti pozorišni kvalitet svjetskog nivoa, zvijezda večeri, Malkovich je razgovarao sa mnogobrojnim novinarima zainteresovanim kako za ovaj projekat, tako i za njegovu bogatu umjetničku karijeru.
“Tokom karijere sam odradio mnoštvo saradnji sa umjetnicima iz domena klasične muzike, vizuelnim umjetnicima, a pozorištem se bavim čitavog života. Voli ove saradnje, već 15. godina idem na turneje sa ovim dirigentnom i ovim orkestrom. Režiser Michael Sturminger, dirigent Martin Haselböck, Wiener Akademie orkestar i ja smo napravili tri djela, i svakog puta sam uživao. Jako sam srećan što su nas Porto Montenegro i Rubix festival zvali da nastupamo i na ovom događaju,” kazao je glumac svjetskog glasa.
Malkovich zbog svojih korijena osjeća posebnu povezanost sa prostorom bivše Jugoslavije, te mu je dodatno zadovoljstvo što ponovo ima priliku da nastupa u ovom dijelu Evrope.
“Osjećam se jako prijatno na prostoru bivše Jugoslavije, ali i u Istočnoj Evropi uopšte osjećam prijatnu atmosferu. Evropa kao cjelina je mjesto gdje sam proveo više od pola svog kako privatnog, tako i poslovnog života. Osjećam veliki afinitet prema ovim krajevima,” kazao je umjetnik poznat po virtuoznim ulogama u mnogim filmovima i serijama kao što su “Being John Malkovich”, “Dangerous Liasons”, “New Pope”.
Holivudskoj zvijezdi ni prostor Crne Gore nije nepoznanica, jer je u našu zemlju više puta dolazio kako iz poslovnih, tako i privatnih razloga.
“Bio sam već u Crnoj Gori, boravio sam ovdje sa mojom suprugom još prije mnogo godina, a dolazio sam u više crnogorskih gradova i zbog drugih projekata osim “Božanstvene komedije”,” objasnio je.
Dodaje da bi rado ostao da iskusi bogati program Rubix festivala, ali odmah nakon izvedbe u Porto Montenegru sa orkestrom i pozorišnom ekipom nastavlja svoju veliku turneju koja će se nastaviti u Dubrovniku, Madridu, Kanarskim ostrvima…
Nakon predstave velikog Johna Malkovicha, posjetioci Rubix festivala će na jedan sasvim drugačiji način moći da zaplešu uz poznate hitove, “Pucinni ansambl crossover” u produkciji DJ Kris Jang-a i agencije Deepsonar, sa početkom u ponoć, te nastave dobar provod do kasnih sati.
Rubix festivala koji je nastao u saradnji organizacije “Fešta” i Porto Montenegra će trajati do 30. jula, a organizatori najavljuju bogat program i za ostale dvije večeri festivala kada će Porto Montenegro pokazati da je jedinstvena turistička destinacija koja prepoznaje najrazličitije spektre kulturnog stvaralaštva i kvalitetne umjetnosti.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …