Živković: Bez „Zajedno!“ neće moći da formiraju stabilnu i reformsku vladu


Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore Danijel Živković kazao je da je konstituisanje novog saziva Skupštine Crne Gore bez izbora predsjednika parlamenta pokazatelj da i dalje ne postoji većina za formiranje vlade, kao ni za davanje mandata za njeno sastavljanje.

Ukazivali smo u predizbornoj kampanji da bez koalicije „Zajedno!“ nema stabilnosti u Crnoj Gori te da se bez naše participacije neće moći formirati stabilna i reformska vlada. Sve što se dešava od 11. juna do danas jasno potvrđuje takav stav, kazao je Živković.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a se, kako je rekao, nada da će politički akteri shvatiti važnost trenutka za Crnu Goru i odbraniti se od medijskih i političkih pritisaka sa strane i da će biti spremni za dogovor koji bi značio formiranje evropske vlade koja će imati podršku kvalifikovane većine u Skupštini Crne Gore koja bi imala cilj da dovrši imenovanja u pravosuđu, unaprijedi izborno zakonodavstvo i ispuni obaveze iz pregovora sa EU kako bi u naredne četiri godine postali punopravna članica Evropske unije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Putin Zapadu: “Imajte na umu, države su vam male i gusto naseljene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi evropske zemlje trebale preispitati svoje pozive da …