Živković: Bez „Zajedno!“ neće moći da formiraju stabilnu i reformsku vladu


Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore Danijel Živković kazao je da je konstituisanje novog saziva Skupštine Crne Gore bez izbora predsjednika parlamenta pokazatelj da i dalje ne postoji većina za formiranje vlade, kao ni za davanje mandata za njeno sastavljanje.

Ukazivali smo u predizbornoj kampanji da bez koalicije „Zajedno!“ nema stabilnosti u Crnoj Gori te da se bez naše participacije neće moći formirati stabilna i reformska vlada. Sve što se dešava od 11. juna do danas jasno potvrđuje takav stav, kazao je Živković.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a se, kako je rekao, nada da će politički akteri shvatiti važnost trenutka za Crnu Goru i odbraniti se od medijskih i političkih pritisaka sa strane i da će biti spremni za dogovor koji bi značio formiranje evropske vlade koja će imati podršku kvalifikovane većine u Skupštini Crne Gore koja bi imala cilj da dovrši imenovanja u pravosuđu, unaprijedi izborno zakonodavstvo i ispuni obaveze iz pregovora sa EU kako bi u naredne četiri godine postali punopravna članica Evropske unije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …