Otvoren sajam Naše selo u Bijelom Polju

Na glavnom gradskom trgu, u Bijelom Polju, juče je otvoren prvi sajam poljoprivrednih proizvoda, mehanizacije i seoskog turizma pod nazivom “Naše selo”.

Sajam je otvorio predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović. On je kazao da su tu vrijedni domaćini i dobre kompanije.
“Održavanjem ovoga sajma ukazujemo da moramo da ulažemo svi zajedno da bi naši potencijali bili dostupni. Omladina, da umjesto odlaska, ostane da živi i stvara u svome selu.”

Direktorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović, kazala je da su cilj organizovanja sajma želja i potreba da se promovišu brojni poljoprivredni proizvođači.
“Mnogi poljoprivrednici se susreću sa poteškoćama, izazovima i problemima da se njihov proizvod predstavi na tržištu. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede, Vladi Crne Gore, Alter Modusu i Opštini Bijelo Polje, ” naglasila je Obradović.

Beranka Nada Božović, ispred domaćinstava Mirna luka danas je predstavila svoje domaće proizvode.
Božović se turizmom bavi dvadeset godina.Pored turizma, uspješno se bavi ljekovitim biljem.

Pored izlagača Bijelog Polja i Berana, učešće na sajmu su uzeli brojni izlagači iz mnogih crnogorskih opština, a svoje turističke ponude su predstavili i lokalne turističke organizacije Berana, Plava, Rožaja, Andrijevice, Mojkovca i drugih opština sa sjevera.

Danas se održava drugi dan sajma, Program će trajati od 10 do 18h, a u 11h u hotelu Franca ćr biti organizovan poslovni forum na temu “Poljoprivreda i turizam – razvojna šansa Crne Gore”.

J.Š.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …