Rudnik uglja gradi veliku zgradu bez dozvole, dijelom na opštinskom zemljištu

Menadžment Rudnika uglja, kojeg čine kadrovi nekadašnjeg Demokratskog fronta i Demokrata, gradi veliku zgradu na opštinskom zemljištu bez dozvole i urbanističko-tehničkih uslova. To su Pobjedi saopštila dva izvora iz Pljevalja koja su bliska državnoj elektroenergetskoj kompaniji.

– Nelegalni objekat se gradi na katastarskoj parceli koja je u vlasništvu Opštine Pljevlja – decidan je Pobjedi izvor koji je i dostavio broj katastarske parcele.

FOTOGRAFIJE KAO DOKAZ
– U pitanju je poslovno-tehnički objekat koji gradi Rudnik uglja. To je primjer urbanističkog divljanja. Resorno ministarstvo, odlazeća vlada i Opština su saučesnici grubog kršenja Zakona o izgradnji objekata i urbanističkih propisa. Inspekcijske službe su gluve i nijeme, ali i naše nevladine organizacije – saopštio je izvor Pobjede.

Pobjedi su i građani Pljevalja poslali fotografije objekta, koji je u fazi izgradnje.

Na slici koju objavljuje Pobjeda vidi se veliki objekat na koji je okačena trobojka.

Iz menadžmenta Rudnika uglja potvrdili su da je objekat na slici koji grade njihov, ali nijesu odgovorili na pitanje da li ima dozvolu.

Tvrde i da se objekat nalazi ,,i na njihovom i na opštinskom zemljištu“ pa su spremni, ako treba, i da doplate.

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić potvrdio je za Pobjedu da objekat u izgradnji pripada toj kompaniji, te da služi potrebama proizvodnje. On je istakao da su prijave o navodnoj nelegalnoj gradnji nedobronamjerne iz, kako je rekao, ,,ko zna kojih pobuda“.

– Ako je negdje neki metar kvadratni opštinski zauzet ili ,,pritisnut“ tom zgradom, nema nikakvog problema – preduzeće je u vlasništvu države koja je vlasnik i opštinske imovine. Nijesmo napravili štetu, ali ne izbjegavamo da obeštetimo bilo koga ako se utvrdi da je šteta napravljena – rekao je Lekić.

INFORMACIJE
Detaljnije informacije o ovom objektu naš list je dobio od direktora Sektora za razvoj i investicije u Rudniku uglja Jagoša Gomilanovića, koji je kazao da se objekat nalazi i na obodu kopa u krečnjaku, u okviru eksploatacionog polja Rudnika uglja na 260 metara kvadratnih. Moguće je, ističe on, da su zauzeli nekih 20-30 kvadrata opštinskog ili državnog zemljišta, ali će, poručuje, naknadno riješiti to pitanje sa Opštinom.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …