Suspendovana specijalna tužiteljka Lidija Mitrović

Tužilački savjet suspendovao je specijalnu tužiteljku Lidiju Mitrović nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo optužni predlog protiv nje zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da je to učinjeno nakon što je sud zakazao glavni pretres protiv okrivljene tužiteljke.

“Tužilački savjet donio je odluku da je privremeno udalji od dužnosti”.

“Tužilački savjet je shodno članu 23 Poslovnika Tužilačkog savjeta, donio odluku da se Specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Lidija Mitrović, privremeno udaljava od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, zato što je protiv imenovane pokrenut krivični postupak za djelo koje je čini nedostojnom za vršenje tužilačke funkcije”, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Tužilačkog savjeta.

Specijalno državno tužilaštvo tereti tužiteljku Lidiju Mitrović da je pomogla da četiri fizička i jedno pravno lice izbjegnu krivično gonjenje, da su kao organizovana kriminalna grupa počinili krivično djelo utaja poreza, čime je zloupotrijebila službeni položaj.

Ona je, međutim, to na saslušanju negirala, tvrdi njen pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović.

Pojasnio je da je Mitrovićevu saslušao specijalni tužilac Miloš Šoškić, zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, u predmetu “Klap”.

Specijalno tužilaštvo u tom slučaju podiglo je optužnicu protiv Danilovgrađanina Dejana Lakića i još 18 osoba koje terete za pripadništvo kriminalnoj organizaciji koja je malverzacijama državnu kasu olakšala za milionske iznose.

Piperović je pojasnio da je tužiteljka Mitrović, krivičnu prijavu protiv te četiri osobe i jednog pravnog lica odbacila nakon što su se dogovorili da ti okrivljeni prihvate institut odloženog gonjenja i plate porez i doprinose, u visini koju je vještak odredio u nalazu.

Tužilaštvo je, prema informacijama “Vijesti”, smatralo da se tim činom, tužiteljka svrstala na stranu okrivljenih i da im je “progledala kroz prste”…

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …