Do Kvonu i njegovom saradniku određen ekstradicioni pritvor: Prihvaćeno jemstvo, ali ostaju iza rešetaka

Viši sud potvrdio je odluku o prihvatanju jemstva u iznosu od 800.000 eura koje su za slobodu ponudili državljani Južne Koreje Do Kvon i Hon Čand Jun.

Međutim, oni ipak ostaju u poritvoru jer im je Viši sud je odredio ekstradiocioni pritvor na šest mjeseci po zamolnici Južne Koreje koja ih traži zbog prevare teške 40 milijardi dolara. To je za portal Dan potvrdila Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda.

Podsjećamo, uhapšeni “kralj kriptovaluta”, koji se nalazi u spuškom istražnom zatvoru, pod sumnjom za milionske prevare, Do Kvon, pisao je premijeru Dritanju Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i Specijalnom državnom tužilaštvu.

Zbog toga će sjutra biti priveden Specijalnom državnom tužiocu na saslušanje, nakon ročišta u podgoričkom Osnovnom sudu.

On u tom obraćanju, kako su pisali mediji, piše između ostalog, o poslovanju i sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Ministar pravde Marko Kovač za “Dan” je tada potvrdio da je od premijera Abazovića obaviješten da je stiglo sporno pismo.

Nezvanična saznanja govore da je Do Kvon u pismu opisao odnos koji je imao sa Milojkom Spajićem, a ptretpostavlja se da bi taj odnos mogao interesovati i Specijalno državno tužilaštvo, jer se govori i i isplatama novca.

DAN

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …