Barska plovidba: Profit skoro 1,2 miliona eura, obnoviti linije Bar-Bari i Bar-Ankona

Odbor direktora Barske plovidbe AD Bar na 288. sjednici Odbora direktora. održanoj danas jednoglasno je usvojio finansijske iskaze za prvi kvartal 2023. godine i izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom poslovanja u prvom kvartalu tekuće godine i neto profitom u iznosu od 1.197.000 EUR.

-Ostvareni rezultat je na nivou planiranog i predstavlja nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Barske plovidbe AD.Takođe, Odbor direktora želi obavijestiti akcionare i ostale stakeholdere, da je na današnjoj sjednici usvojena Odluka o dopuni dnevnog reda redovne Skupštine akcionara zakazane za 27.06.2023. godine sa zahtjevom Odbora direktora prema akcionarima da odobre kupovinu Ro-Ro putničkog broda AF FRANCESKA, čime bi se stvorili uslovi da naša kompanija nakon šest i po godina, ponovo aktivira trajektnu liniju Bar – Bari i Bar – Ankona – navode u saopštenju koje potpisuje predsjednik Odbora direktora Miloš Raičević.

Kupovina Ro-Ro putničkog broda planirana je sopstvenim sredstvima, koja će biti obezbijeđena realizacijom projekta rekonstrukcije „Stara upravna zgrada“ koji je u toku i trenutno je u fazi pripreme dokumentacije za javni poziv za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta.

Odbor direktora je na sjednici konstatovao da kompanija ima obezbijeđena sredstva da samostalno izmiri predstojeću ratu ka kineskoj Exim banci, kao i da isfinansira iz tekućih prihoda kompletne radove na projektu „Stara upravna zgrada“.

Dan

Provjerite slična mjesta

Majka brutalno pretukla nastavnicu škole jer je njenom sinu zaključila dvojku

Nastavnicu biologije u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Novom Beogradu napala je juče i teško …